No nie powinna być taka?:
https://ibb.co/hWjqvgp
ta co jest u mnie wydaje się być na wytartą i powiększoną
[B4 2.0 ABK] Cykanie przy dodaniu gazu
- xRead
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
Kanał olejowy na wykorbieniu jest ok tak ma być. Jeśli na wale nie ma wyczuwalnych rys to jest szansa, że będzie ok. Chociaż przeważnie jeśli panewka zaczyna stukać to jest za późno na nowe ale to nie reguła - miejmy nadzieje, że wał nie ma owala Pytanie też czy wszystkie panewki wyglądały podobnie czy tylko jedna ? Jeśli jedna to warto było się zainteresować owym kanałem olejowym czy nie jest przytkany itd.
PS: Jaka firma panewki tej zużytej GLYCO czy KOLBENSCHMIDT ? Z dwóch ABK, w których poleciały panewki to wyjąłem GLYCO zaś gdy miesiąc temu rozbierałem swój były praktycznie w stanie bardzo dobrym ale już KS. Wszystkie były org. 92r. Pytam tak z czystej ciekawości, ponieważ zastanawiam się czy Audi postanowiło brać panewki od KS bo GLYCO były zbyt słabe.
PS: Jaka firma panewki tej zużytej GLYCO czy KOLBENSCHMIDT ? Z dwóch ABK, w których poleciały panewki to wyjąłem GLYCO zaś gdy miesiąc temu rozbierałem swój były praktycznie w stanie bardzo dobrym ale już KS. Wszystkie były org. 92r. Pytam tak z czystej ciekawości, ponieważ zastanawiam się czy Audi postanowiło brać panewki od KS bo GLYCO były zbyt słabe.