[B4 2.0 ABK] żadna instalacja lpg nie działa
[B4 2.0 ABK] żadna instalacja lpg nie działa
mam problem z moją audiczką. mam 2.0 1993r. dużo paliła więc zamontowałam sekwencję STAG 2000, auto nie jeżdziło szarpał, gasł, strzelało i telepało mi autem i mulił jak niewiem, przy okazji paląc benzynę. gazownik wymienił mi na zwykła instalacje STAG 50 i teraz znowu jest jazda... auto niechce jak jest ciepłe odpalać, przełącza sie tylko jak przygazuje ale wtedy hamuje silnik i strzela jak nitro.... nie pokazuje mi ze jest rezerwa tylko gasnie mi auto na środku drogi, wymieniłam pompę bo padła, rozrząd, przepływkę, silniczek krokowy świece wyczyszczona została przepustnica, ustawiony zapłon i dalej jest syf.... jakiś pomysł?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Musiało być coś z samą bp skoro na lpg strzały przy sekwencji i nie trudno to będzie znaleźć. Bo moim zdanie problem z iskrą jest.
Dziwi mnie tylko fakt i zastanawia zarazem czego gazownik się spodziewał przerabiając to na zwykłą instalację
Do kolegów wyżej faktycznie masz stosunkowo blisko i na twoim miejscu bym szybo tam podjechał
Dziwi mnie tylko fakt i zastanawia zarazem czego gazownik się spodziewał przerabiając to na zwykłą instalację
Do kolegów wyżej faktycznie masz stosunkowo blisko i na twoim miejscu bym szybo tam podjechał
a co ja mam teraz zrobić jak okazało sie dzisiaj że gazownik niema mojej starej instalacji sekwencji stag 200 a na tym zwykłym stag 50 auto gaśnie na środku drogi jak braknie gazu, ciągle świeci się rezerwa a jak sie zagrzeje to muszę chechłać żeby odpalić?
[ Dodano: 2019-09-25, 20:34 ]
[ Dodano: 2019-09-25, 20:36 ]
[ Dodano: 2019-09-25, 20:34 ]
a ile liczysz sobie za takie ustawienie zapłonu? dasz radę zerknąc tam czy jeszcze coś nie się nie zepsuło co przeszkadza w działaniu gazu?xRead pisze:No to wpadaj do mnie czy do kolegi Jarewa, daleko nie masz
[ Dodano: 2019-09-25, 20:36 ]
wszystko z pb grało jak trzeba, tylko niunia dużo paliła więc zamontowałam gaz bo robię 10000 km w 3 miesiąceWino pisze:Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy auto było w pełni sprawne na PB że zdecydowałaś się czarować z gazem. Lepiej skorzystaj z pomocy kolegów z postów powyżej bo w innym przypadku kiepsko to widzę. Mechanik regulujący gaz na słuch ciekawe czy zwróci ci za przerywkę jak ta wyzionęła ducha.
- xRead
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Silnik: 2.0 ABK
Jak dla koleżanki to za jakieś piwko Tyle, że najszybciej w następnym tygodniu będę miał czas Nie będę ukrywać, że nie jestem zwolennikiem LPG dlatego, też dużej wiedzy nie mam w tym temacie. Mogę ci zdiagnozować i ogarnąć aby pracował na benzynie tak jak powinien. Myślę, że Jarewa, pomógłby bardziej w temacie gazu bo ma dużą wiedze, z której sam często korzystałemdorota19 pisze:a ile liczysz sobie za takie ustawienie zapłonu?
Szkoda, że pozbyliście się sekwencji ... duży błąd. Jedyna słuszna instalacja, która ma prawo bytu w ABK tak naprawdę.
Ja obstawiam gdzieś problem w układzie zapłonowym.
Zmusiłam gazownika w poniedziałek wstawia spowrotem sekwencje z komputerem eco. Chętnie skorzystam z twojej pomocy daj znać kiedy będziesz miał czas i podaj adres będę meeeega wdzięcznaxRead pisze:Jak dla koleżanki to za jakieś piwko Tyle, że najszybciej w następnym tygodniu będę miał czas Nie będę ukrywać, że nie jestem zwolennikiem LPG dlatego, też dużej wiedzy nie mam w tym temacie. Mogę ci zdiagnozować i ogarnąć aby pracował na benzynie tak jak powinien. Myślę, że Jarewa, pomógłby bardziej w temacie gazu bo ma dużą wiedze, z której sam często korzystałemdorota19 pisze:a ile liczysz sobie za takie ustawienie zapłonu?
Szkoda, że pozbyliście się sekwencji ... duży błąd. Jedyna słuszna instalacja, która ma prawo bytu w ABK tak naprawdę.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
na pw takie rzeczy sobie ustalajciedorota19 pisze:Zmusiłam gazownika w poniedziałek wstawia spowrotem sekwencje z komputerem eco. Chętnie skorzystam z twojej pomocy daj znać kiedy będziesz miał czas i podaj adres będę meeeega wdzięcznaxRead pisze:Jak dla koleżanki to za jakieś piwko Tyle, że najszybciej w następnym tygodniu będę miał czas Nie będę ukrywać, że nie jestem zwolennikiem LPG dlatego, też dużej wiedzy nie mam w tym temacie. Mogę ci zdiagnozować i ogarnąć aby pracował na benzynie tak jak powinien. Myślę, że Jarewa, pomógłby bardziej w temacie gazu bo ma dużą wiedze, z której sam często korzystałemdorota19 pisze:a ile liczysz sobie za takie ustawienie zapłonu?
Siemanderos Moja jeździ 80 z silnikiem ABK . Auto komuś wcześniej na 100% strzelało i rozwaliło puszkę wraz z przepływką. Poskładane jako tako po Januszowemu i poszło do Nas. Ja bym sprawdził jeszcze rozrząd i jak pisaliście wyżej zapłon. U Nas były oba elementy przestawione i auto jeździło jak furmanka bez żagla. Po ustawieniu auto jeździe normalnie. Jako że w Coupe mam Blosa więc jej też wsadziłem i działa dobrze w ABK. Pozdrawiam