[80 B4] Brak oświetlenia wnętrza
[80 B4] Brak oświetlenia wnętrza
Witam.Od samego poczatku jak mam autko,nie działa mi oświetlenie wnętrza pojazdu podczas otwartych drzwi.Mógły ktoś w skrócie napisać któredy biegną kable od włączników przy drzwiach do lampy przy lusterku wstecznym.Dodam że brzęczyk włączonych świateł na postoju działa,także włączniki są ok.
Kolego masz centralny zamek?
Jeśli tak to poczytaj https://audi80.pl/29725.htm
Jeśli tak to poczytaj https://audi80.pl/29725.htm
Misja zakończona powodzeniem co do tych krańcówek to mieliście rację.Dwie nie działały a przy jednej był ułamany ten suwak co rozłacza i praktycznie cały czas dawał mase na żarówkę.Poprzedno nawet jak zamykałem centralnym zamkiem to zapalało się światło w środku co było totalna bzdurą i świeciło sie dobre kilka minut.Teraz jak zamykam centralnym, światło momentalnie gaśnie,po wyjęciu kluczyka zapala sie,czyli generalnie tak jak powinno być.Cały czas byłem przekonany że cos z pompka jest nie tak,a to zapewne ta krancówka co dawała cały czas mase na żarówkę.Powiedzcie jeszcze dwie żarówki powinny sie palić ćzy tylko jedna w podsufitce?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Stasiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Witam serdecznie wszystkich na tym forum. Podepnę się pod temat, gdyż mam problem z oświetleniem wnętrza. Otuż po otwarciu drzwi lampka nie działa. Nie mam tych włączników przy drzwiach przednich i kabli raczej też brakuje. Po rozebraniu lampki na podsufitce zauważyłem że wychodzą od niej dodatkowe kable razem z kostką, której nie mam do czego podpiąć. Lampka działa tylko po włączeniu przyciskiem, a gdy przesuwam go w drugą stronę (tak jakby miała świecić się po otwarciu drzwi) też się zapala, lecz tylko przy włączonym zapłonie. Moje pytanie brzmi: Czy można poprowadzić jakoś osobne przewody i połączyć to tak aby lampka świeciła po otwarciu drzwi? Oczywiście muszę jeszcze założyć te właczniki przy drzwiach. Ale jak to najprościej połączyć i jak przeciągnąć przewody?
[ Dodano: 2019-10-21, 16:23 ]
[ Dodano: 2019-10-21, 16:23 ]
Stasiek pisze:Witam serdecznie wszystkich na tym forum. Podepnę się pod temat, gdyż mam problem z oświetleniem wnętrza. Otuż po otwarciu drzwi lampka nie działa. Nie mam tych włączników przy drzwiach przednich i kabli raczej też brakuje. Po rozebraniu lampki na podsufitce zauważyłem że wychodzą od niej dodatkowe kable razem z kostką, której nie mam do czego podpiąć. Lampka działa tylko po włączeniu przyciskiem, a gdy przesuwam go w drugą stronę (tak jakby miała świecić się po otwarciu drzwi) też się zapala, lecz tylko przy włączonym zapłonie. Moje pytanie brzmi: Czy można poprowadzić jakoś osobne przewody i połączyć to tak aby lampka świeciła po otwarciu drzwi? Oczywiście muszę jeszcze założyć te właczniki przy drzwiach. Ale jak to najprościej połączyć i jak przeciągnąć przewody?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z