[80 B4] Brak oświetlenia wnętrza
-
- Forum Audi 80
- Imię: Stasiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Wiem, że bez włączników lampka się nie zaświeci. To jest najmniejszy problem. Głównie chodzi mi właśnie o te przewody, których raczej brak. Na dodanym zdjęciu widać dodatkowe kabelki z kostką, które wyprowadzone są od lampki na suficie i nie ma ich do czego wpiąć. Kupiłem ten samochód i tak już było. Na początku myślałem, że jest to wina brakujących włączników w drzwiach, ale jak rozebrałem lampkę to sprawa się skomplikowała. Niby taka głupota, a denerwuje mnie gdy wsiadam do auta o 5 rano jak jest jeszcze ciemno.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Stasiek, nie wiem od czego ta wtyczka ale to nie ona jest powodem, u mnie też jest i też jest nie podłączona, także nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma
A przewody raczej na pewno są, bo wątpię by wyszło bez nich z fabryki - po prostu ktoś je odłączył. Trzeba zdjąć wykładzinę od progu i obudowę słupka i szukać.
A przewody raczej na pewno są, bo wątpię by wyszło bez nich z fabryki - po prostu ktoś je odłączył. Trzeba zdjąć wykładzinę od progu i obudowę słupka i szukać.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Witam , mogłby ktoś pomóc gdzie szukac winowajcy ? Zakupiłem lampke bo moja miała rozwalony włacznik , później jeszcze nowe krańcówki do drzwi. Efekt jest taki ,że raz działa raz nie działa. Lekko mnie to frustruje bo wydałem koło 100 zl a to cholerstwo nadal nie działa jak trzeba. Jest tam jakiś automat do tego lub gdzie mogę szukac przyczyny ? Lampka jest sprawna bo na stałe działa , krańcówki tez bo sa nowe – wiec co jeszcze ?
Re: [80 B4] Brak oświetlenia wnętrza
Pozwolę sobie odgrzać kotleta, żeby nie zakładać nowego tematu.
[B4 1Z]
Otóż pierwsza sprawa jest taka, że przypadkiem przeglądając forum dowiedziałem się, że lampka powinna się zapalać po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. U mnie niestety tak się nie dzieje, a byłoby to bardzo wygodne. Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć gdzie szukać winowajcy? Pamiętam, że po kupnie poprawiałem luty na pompce, bo fiksowało to oświetlenie strasznie.
Od tamtej pory po otwarciu każdych z drzwi światełko się normalnie zapala, oprócz lewego tyłu, gdzie prawdopodobnie mam krańcówkę zepsutą.
I drugie pytanie, które mnie nurtuje, a odpowiedzi nie znalazłem: Czy lampka powinna się zapalić po otwarciu zamka? Nie mylić z otwarciem drzwi. Pytam bo przymierzam się do założenia centralki z pilotem i mogłoby to być fajne, gdy po odblokowaniu auta pilotem nastanie jasność.
[B4 1Z]
Otóż pierwsza sprawa jest taka, że przypadkiem przeglądając forum dowiedziałem się, że lampka powinna się zapalać po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. U mnie niestety tak się nie dzieje, a byłoby to bardzo wygodne. Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć gdzie szukać winowajcy? Pamiętam, że po kupnie poprawiałem luty na pompce, bo fiksowało to oświetlenie strasznie.
Od tamtej pory po otwarciu każdych z drzwi światełko się normalnie zapala, oprócz lewego tyłu, gdzie prawdopodobnie mam krańcówkę zepsutą.
I drugie pytanie, które mnie nurtuje, a odpowiedzi nie znalazłem: Czy lampka powinna się zapalić po otwarciu zamka? Nie mylić z otwarciem drzwi. Pytam bo przymierzam się do założenia centralki z pilotem i mogłoby to być fajne, gdy po odblokowaniu auta pilotem nastanie jasność.