[B4 2.0 ABT] Migające kontrolki olej plus czynnik chłodzący
[B4 2.0 ABT] Migające kontrolki olej plus czynnik chłodzący
Witam.
Chciałbym zapytać czy jest to normalny objaw kiedy dwie czerwone kontrolki : ciśnienie oleju + temp. czynnika chłodzącego mrugają po przekręceniu kluczyka na zapłon natomiast po uruchomieniu auta gasną ?
Czy te kontrolki nie powinny świecić się na stałe przed uruchomieniem a po uruchomieniu gasnąć? Kupiłem auto i pierwszy raz widzę takie zjawisko.
Dzięki za odp.
Chciałbym zapytać czy jest to normalny objaw kiedy dwie czerwone kontrolki : ciśnienie oleju + temp. czynnika chłodzącego mrugają po przekręceniu kluczyka na zapłon natomiast po uruchomieniu auta gasną ?
Czy te kontrolki nie powinny świecić się na stałe przed uruchomieniem a po uruchomieniu gasnąć? Kupiłem auto i pierwszy raz widzę takie zjawisko.
Dzięki za odp.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Na pewno miga ci kontrolka od ciśnienia oleju? Bo ta akurat powinna się świecić przed odpaleniem. A jak miga to ktoś mógł coś z czujnikami ciśnienia oleju pomieszać.
A migać powinna od układu hamulcowego (!) i od układu chłodzenia (F). Co lepsze te dwie kontrolki są zależne od kontrolki ładowania, jak kontrolka ładowania zapali się podczas jazdy to razem z nią zapalą się te dwie u góry.
A migać powinna od układu hamulcowego (!) i od układu chłodzenia (F). Co lepsze te dwie kontrolki są zależne od kontrolki ładowania, jak kontrolka ładowania zapali się podczas jazdy to razem z nią zapalą się te dwie u góry.
-
- Forum Audi 80
To ja mam dodatkowo że lekko mruga mi kontrolka ładowania tak pulsuje nie wiem czy to też jest dobrze czy licznik coś ma nie tak z układem scalonym.maciek889 pisze:Na pewno miga ci kontrolka od ciśnienia oleju? Bo ta akurat powinna się świecić przed odpaleniem. A jak miga to ktoś mógł coś z czujnikami ciśnienia oleju pomieszać.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
To ja mam dodatkowo że lekko mruga mi kontrolka ładowania tak pulsuje nie wiem czy to też jest dobrze czy licznik coś ma nie tak z układem scalonym.
Jeśli tak dzieje się na uruchomionym silniku , to :
Sprawdź ładowanie z wyłączonymi odbiornikami , jak i z włączonymi jak największą ilością odbiorników prądu.
-
- Forum Audi 80
Krzysiek 84 pisze:To ja mam dodatkowo że lekko mruga mi kontrolka ładowania tak pulsuje nie wiem czy to też jest dobrze czy licznik coś ma nie tak z układem scalonym.
Jeśli tak dzieje się na uruchomionym silniku , to :
Sprawdź ładowanie z wyłączonymi odbiornikami , jak i z włączonymi jak największą ilością odbiorników prądu.
Nie spokojnie tak mi się dzieje tylko na włączonym zapłonie. Regulator napięcia już wymieniony dawno temu bo ładowania nie było