Dzień dobry Wszystkim.
Chciałbym zasięgnąć wiedzy osób, które taką operację już przeprowadziły u siebie, bądź u kogoś. Planuję wymienić koras (rdzeń) w mojej turbawce. Jest obecnie na rynku sporo ofert z takimi rdzeniami, a koszt zakupu i samodzielnej wymiany to połowa ceny gotowej turbiny po regeneracji, stąd moje zainteresowanie. Boję się tylko, że większość takich korasów to produkty dalekowschodnie, które po założeniu rozlecą się wcześniej, niż moje oryginalne turbo, jeżeli zostawię je w stanie takim, jak jest...
Stąd moja gorąca prośba o info - jeżeli ktoś ma wymieniony koras (nie całe turbo), to:
- jakiego producenta,
- ewentualnie gdzie zakupiony,
- jaki przebieg po wymianie,
- jak się sprawuje, itd.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc, licząc na to, że nasze B4 przeżyją niejedno nowsze auto
[B4 1.9 1Z 90KM] Wymiana rdzenia (korasa) turbiny
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
co do gratów do B4 to zaopatruje sie u kolegi ka-drog z allegronyquist pisze:Trafiłeś na Alle... czy masz jakieś sprawdzone źródło? Pewnie macie rację, w takim razie też spróbuję poszukać używki.jarowlkp pisze:sam kupilem na zapas sobie używaną turbinę T15 jakiś czas temu , tak wiec idzie jeszcze kupić w super stanie używkę
https://allegro.pl/uzytkownik/ka-drog?b ... i-1-2-1024
kupiem juz sporo gratow do b4 zarowno do tdi jak i do abt, i nawet nie przez allegro , na telefon, dzwoniac do pana Bogdana i wysylka byla blyskawicznie
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z