Audi b4 tuning terenowy, czy warto ?
Audi b4 tuning terenowy, czy warto ?
Witam grupowiczów! Jestem leśnikiem i jeżdżę po różnych drogach, chociaż audi b4 jest dość wysoka to i tak boje się często o mise. Chciałbym ją trochę podwyższyć, może ktoś z was to robił? Jakie sprężyny od razu amorki i czy spotkaliście się z gumowymi nakładkami pod sprezyny żeby jeszcze bardziej zwiększyć prześwit?
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie widziałem czegoś takiego do 80, kiedyś w latach w których Ty na pewno nie pamiętasz było coś takiego do łady i fatów 125p z tego co kojarzę ale to nie wiele Ci da, bo ile tym podniesiesz 2-3cm?Erson pisze:czy spotkaliście się z gumowymi nakładkami pod sprezyny żeby jeszcze bardziej zwiększyć prześwit?
zrób jakąś zabudowęErson pisze:to i tak boje się często o mise.
A co to za audi? quattro czy ośka? bo twój profil to nic nie mówi(niema takiego silnika w b4)
Ja mimo wszystko wolałbym wymienić na jakiś terenowe auto.
Ustawianie zapłonu w abk
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.Dziękuję
Srebrna Kula
Ja się nie znam na naprawach, ja tylko kopiuje wiedzę ze starszych postów na forum, więc i Ty szukaj search.php
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.Dziękuję
Srebrna Kula
Ja się nie znam na naprawach, ja tylko kopiuje wiedzę ze starszych postów na forum, więc i Ty szukaj search.php
- Pieterb
- Administrator
- Imię: Piotr
Erson, tylko pomyśl też o tym czy aby nie skończy ci się zakres pracy amortyzatora

i nie bez powodu pewnieErson pisze:Tylko nie mogę znaleźć do audi
Ustawianie zapłonu w abk
Srebrna Kula
Srebrna Kula
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Kontakt:
pytanie jeszcze jak to wpłynie na żywotność przegubów
http://forum.oldpassats.com/viewtopic.php?f=24&t=40 co prawda nie audi ale problemy pewnie podobne Cie czekają
http://forum.oldpassats.com/viewtopic.php?f=24&t=40 co prawda nie audi ale problemy pewnie podobne Cie czekają
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Wstaw nowe sprężyny , bo ori są już wyklepane i auto niżej siedzi.
1Z <Bosch> (Juz zakończył karierę dzięki Muniorowi)
Cichociemny Zetor
Jak B4 to tylko w TDI.
[ Avant TDI ] jako auto do codziennego użytkowania
Cichociemny Zetor
Jak B4 to tylko w TDI.
[ Avant TDI ] jako auto do codziennego użytkowania
Bo te gumy są do sprężyn w których nie idzie wewnątrz amortyzator. Tutaj jedynie gumy wsadzane między zwoje co najwyżej.Erson pisze: do tego gumę pod sprężynę to by dało kolejne 2cm. Tylko nie mogę znaleźć do audi
Kiedyś już omawiany temat: https://audi80.pl/topics97/80-b3-28 ... t50054.htm
Gdybym miał więcej pieniędzy to nie jeździłbym bym Audi 80... Wtedy byłoby mnie stać na zakup jeszcze starszego auta.
Kiedy gaz zniszczy mój silnik bo zeswapował bym coś. 250 tys. km na gazie nie robi na nim wrażenia.
Kiedy gaz zniszczy mój silnik bo zeswapował bym coś. 250 tys. km na gazie nie robi na nim wrażenia.