[B4 1.9 1Z] Wideorejestrator
[B4 1.9 1Z] Wideorejestrator
Witam posiadam audi 80 B4 1993 r. Jest to moje pierwsze auto i mam je od niedawna ,więc chciałbym zamontować w nim wideorejestrator. Poprzedni właściciel zamontował zegary dodatkowe i nie ma gniazdka do zapalniczki ale to mały szczegół . Da się jakoś podpiąć ten wideorejestrator na stałe ? (Na YT ) widziałem , że da radę . I teraz pytanie do czego go podpiąć ? Gdzie to się znajdę te miejsce podpięcia ? Czy w kierownicy ,czy przy kierowcy czy przy pasażerze ? Przepraszam z góry na banalne pytanie ale nie wiem jak to ugryźć i z czym to się je . Pozdrawiam oraz życzę wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
jak masz tam miejsce to można i tak, można dać osobno - jak kto wolipikora123 pisze:I wtedy się składa od góry jako bezpiecznik ?
no raczej od góry nie daszpikora123 pisze:Czy na dole pod ta skrzynka trzeba ?
nie, ale możesz jak chcesz, ale wystarczy wsuwki zarobićpikora123 pisze:Trzeba wtedy coś rozcinać ,lutować itp ?
Co prawda nie ma tam nic trudnego ale jak tak pytasz to myślę że jesteś mocno zielony w tym temacie, więc radził bym by Ci to ktoś wyprowadził. Bo żebyś sobie nie narobił kłopotów.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak będziesz go mocował w górnej części szyby to możesz zasilanie wziąć z lampki oświetlania wnętrza tam jest stały plus i minus (tylko nie podłącz do minusa, który pojawia się po otwarciu drzwi).
Tylko nie wiem czy w wersji bez szyberdachu wciśnie się zasilacz kamery pod lampkę (może nie wystarczyć miejsca).
[ Dodano: 2019-12-26, 00:11 ]
Ze skrzynki można zastosować coś takiego: https://allegro.pl/oferta/adapter-bezpi ... 8519186266 tylko nie wiem czy po wsadzeniu tego pokrywa skrzynki w 80tce się zamknie.
Jest to o tyle fajne że ma dwa bezpieczniki, jeden dla oryginalnego obwodu a drugi dla tego kablowego odejścia.
Tylko nie wiem czy w wersji bez szyberdachu wciśnie się zasilacz kamery pod lampkę (może nie wystarczyć miejsca).
[ Dodano: 2019-12-26, 00:11 ]
Ze skrzynki można zastosować coś takiego: https://allegro.pl/oferta/adapter-bezpi ... 8519186266 tylko nie wiem czy po wsadzeniu tego pokrywa skrzynki w 80tce się zamknie.
Jest to o tyle fajne że ma dwa bezpieczniki, jeden dla oryginalnego obwodu a drugi dla tego kablowego odejścia.