Zwykle taki pełny tuning ,czyli gdzie "podciąga" sie cisnienie doładowanie i paliwo ,to w przypadku tego silnika ok + 20-25% mocy ,czyli 110 -115 koni .Często zdazra się też taki "półtuning " gdzie jest podciągnięte tylko paliwo ,i w takim przypadku jest już wyczuwalnie slabiej .Ale co tam faktycznie masz ,to raczej nikt ci nie powie ,no chyba ze udasz się na hamownięMAN pisze:na kościach w sterowniku sa naklejki ,,tuning hama'' ,ciekaw jestem ile to daje mocy
[B4 1.9 1Z] zwiększenie mocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
Pompami ,a raczej ich "dołem " tu "szału " nie zrobisz, bo różnice o ile w ogóle poczujesz bedą ledwo wyczuwalne i nie tędy droga .Sprawdż sobie jakie masz doładowanie i dawke paliwa .Bo najlepiej nawet zrobiony tuningowy program nic nie pomoze jak np rzeczywiście osiagane doladowanie będzie poniżej żądanych przez sterownik wartosciMAN pisze:Tak jakoś mi się wydawało ze to nie jedzie za mocno. Na początku miałem to do oryginalnej pompy wtryskowej ale potem zmieniłem na pompę z silnika o oznaczeniu agr,po tej zmianie jedzie trochę inaczej ale szału nie robi
-
- Forum Audi 80
Niby ok ,ale ten typ sterownika uniemozliwia pelną diagnostyke ,wiec nigdy nie wiadomo czy wszystkie parametry są takie jakie być powinny w danym momencie .Nie masz też pewnie porównania jak to auto jedzie w orginale ,wiec to stwierdzenieMAN pisze:Doładowanie w porywach dochodzi do 1 bara, dawka 2.8
też jest Twoją subiektywną oceną .Zasadniczo jak auto sprawne ,to po wymianie sterownika z ori na "normalnie tuningowany" różnica jest na tyle duża i wyczuwalna że nikt nie powie "szału nie robi " tylko wręcz przeciwnieMAN pisze:szału nie robi
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to dobrze że siedząMAN pisze:siedzo
MAN, Pisz na pw do kolegi a sobie wsio ustalisz( w sumie to Ty powinieneś wiedzieć czego chcesz), także i cenę - bo nie ma sensu powielanie tego, bo tematów o zwiększeniu moc jest na pęczki i większość kończy się w jeden sposób, a chyba wszyscy na forum wiedzą co Mariusz robi i co umie zrobić a tdi'kiem. https://audi80.pl/topics148/sprzeda ... t60199.htm