[B3 1.8 RU] Modyfikacja belki tylnej!
[B3 1.8 RU] Modyfikacja belki tylnej!
Siemanko.
Mam bardzo dziwne pytanie. Czy ktoś przerabiał tylna belkę(albo wie jak można zrobić) tak żeby można by było cofnąć do 5 cm do tylu.
Po wspawaniu błotników z b4 po obu stronach na styk kolo wchodzi.
Macie jakieś porady na to, albo linka na coś podobnego?
Mam bardzo dziwne pytanie. Czy ktoś przerabiał tylna belkę(albo wie jak można zrobić) tak żeby można by było cofnąć do 5 cm do tylu.
Po wspawaniu błotników z b4 po obu stronach na styk kolo wchodzi.
Macie jakieś porady na to, albo linka na coś podobnego?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2019, 07:28 przez RepiH, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie było żadnego wypadku.
To jest B3 z błotnikami B4. Belka jest prosta wszystko jest dobrze tylko muszę trochę ją do tyłu przesunąć.
Blacha od strony drzwi w B3 jest krutrza a w B4 jest ok. 3cm dłuższą.
Myślałem nad jakąś regulacja po obu stronach żeby można było odsunąć. Z poprzeczna dam radę ale z bela nie.
To jest B3 z błotnikami B4. Belka jest prosta wszystko jest dobrze tylko muszę trochę ją do tyłu przesunąć.
Blacha od strony drzwi w B3 jest krutrza a w B4 jest ok. 3cm dłuższą.
Myślałem nad jakąś regulacja po obu stronach żeby można było odsunąć. Z poprzeczna dam radę ale z bela nie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
nie wiem jak w b3 ale obstawiam, że podobnie jak w b4 więc sama regulacja belki Ci dużo nie da, po 1 przy łapach na fasolkach cofniesz może 3mm do tyłu całość, po 2 jak byś chciał całość cofać o 5cm to chyba trzeba by mocowania amortyzatora przesunąć o 5cm, więc jedyną opcją wydaje się przedłużenie belki w miejscu gdzie piasta przychodzi, tak żeby mocowanie belki do nadwozia i mocowanie amortyzatora zostało na miejscu, pytanie czy nie pogubisz kół na na wybojach i czy diagnosta jak to zobaczy to podbije
Czy tak wyglada twoja belka??
Zobacz ofertę: BELKA TYŁ AUDI 80 B3 SEDAN https://allegro.pl/oferta/belka-tyl-aud ... e=facebook
[ Dodano: 2020-01-09, 17:48 ]
Jak tak to trzeba wydłużyć ten płaskownik inaczej się nie da. Cięcie i spawanie cię nie ominie.
Zobacz ofertę: BELKA TYŁ AUDI 80 B3 SEDAN https://allegro.pl/oferta/belka-tyl-aud ... e=facebook
[ Dodano: 2020-01-09, 17:48 ]
Jak tak to trzeba wydłużyć ten płaskownik inaczej się nie da. Cięcie i spawanie cię nie ominie.