[B4 1.9 1Z] Prośba o pomoc w podłączeniu centralki BX50
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[B4 1.9 1Z] Prośba o pomoc w podłączeniu centralki BX50
Witam serdecznie, zakupiłem sobie centralkę carprotect bx50 do mojej audi, ale nie jestem pewien jak podłączyć kable z centralki w instalację auta. Czy ktoś mógłby mi napisać kolorami jak skonfigurować centralkę po zamek pneumatyczny. Byłbym wdzięczny.
Trochę posiedziałem nad tym centralnym zamkiem i doszedłem do wniosku że, chciałbym zachować możliwość sterowania z kluczyka. Więc muszę skonfigurować centralkę pod sterowanie minusem i odnaleźć przewody pod kanapą ? Mam avanta 93 rok i pod kanapą z prawej strony idą dwie wiązki kabli jak rozpoznać tą od centralnego?
Trochę posiedziałem nad tym centralnym zamkiem i doszedłem do wniosku że, chciałbym zachować możliwość sterowania z kluczyka. Więc muszę skonfigurować centralkę pod sterowanie minusem i odnaleźć przewody pod kanapą ? Mam avanta 93 rok i pod kanapą z prawej strony idą dwie wiązki kabli jak rozpoznać tą od centralnego?
Ostatnio zmieniony 15 sty 2020, 10:35 przez mario3991, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Jak skonfigurujesz pod sterowanie pneumatycznym zamkiem po zostanie sterowanie z kluczyka.
Tutaj masz instrukcje: https://audi80.pl/topics74/b3-b4opi ... t36493.htm
Tylko widzę że trzeba skorzystać z linku na początku dokumentu, bo obrazki w wątku się popsuły.
Tutaj masz instrukcje: https://audi80.pl/topics74/b3-b4opi ... t36493.htm
Tylko widzę że trzeba skorzystać z linku na początku dokumentu, bo obrazki w wątku się popsuły.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
mario3991, a czy jedyna różnica nie jest tak że przecinając przewód musisz tak podłączyć by sterować raz masą a raz plusem natomiast pod kanapą dwoma minusami. Tak mam teraz z swojej ale w b3 miałem tą pierwszą wersję z tego co pamiętam to centralny działał normalnie ale też mogę się mylić bo było to wieki temu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Nadwozie: Avant
No i mogę się pochwalić że udało mi się to podłączyć. Zabawy co niemiara, przy okazji zakupiłem sobie w końcu miernik do warsztatu bo miałem wcześniej tylko żarówkę i dwa kable. Zasilanie postanowiłem podłączyć do kabla od car audio w kabinie,ponieważ nie chciałem ingerować za bardzo w oryginalną instalację. Masa do śruby tak jak w instrukcji użytkownika aldi. A podłączenie przy słupku tych dwóch kabli od sterowania to jest dramat, miejsca wcale i żeby te kabelki złapać to męczyłem się z dobre pół godziny. Ale efekt cieszy tym bardziej że elektryka samochodowa to nie jest to co lubię najbardziej. Dziękuję wszystkim za pomoc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A3
- Silnik: 1.8 ADR+lpg
Re: Hej, problem z podłączeniem
Hej, mógłbyś mi wskazać pod którą kostkę się wpiąć? W audi a4 b5 te kable są lepiej ułożone i nie bylo problemu a u Żony audi 80 b4 94r jest Meksyk. Wiem gdzie masa wiem gdzie zasilanie ale nie wiem gdzie impuls do otwierania. Oczywiście mam centralny fabryczny zamek i chce wpiąć pilota Chinola.podejrzewam że lokalizacja to pod pedałami kierowcy ale która wiązka! Poproszę jakąś instrukcje zdjęcie, plis place złotem!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B4 1.9 1Z] Prośba o pomoc w podłączeniu centralki BX50
Tutaj masz instrukcje: topic36493.html
Zdjęcia z lokalizacją kabli ale bez watermarka:
Zdjęcia z lokalizacją kabli ale bez watermarka:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [B4 1.9 1Z] Prośba o pomoc w podłączeniu centralki BX50
Nie zapytałeś sie macku jego jakie auto dokładnie... Nie wszędzie jest niebiesko-zielony...