Witam, posiadam od 3 lat Audi 80 B3 1987r. 1.8S 75km. Otóż mam problem z jednym z bezpieczników, on bodajże jest pod numerem 30. W Audi nie działa mi zegar na obrotomierzu, światło wewnątrz pojazdu oraz gniazdo zapalniczki. I mam problem w tym, że wkładam świeżutki bezpiecznik i od razu zaczyna się przepalać i wciąż nic nie działa Pytanie, dlaczego?
Proszę o pomoc
Drugie pytanko, od 2 dni nie działa również klakson na kierownicy (musiałem przerobić) oraz panel ogrzewania (biegi), (także musiałem przerabiać na "wiejski pstryczek" dzięki czemu działa na pierwszym i trzecim biegu, ciepło zimno, ogrzewanie szyby lub z kratki, oczywiście nie z panelu a z tego pstryczka).
Czy musiałbym ją oddać do jakiegoś kumatego elektromechanika?
[B3 1.8 RU] BEZPIECZNIK AUDI 80 B3
-
- Forum Audi 80
[B3 1.8 RU] BEZPIECZNIK AUDI 80 B3
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 19:37 przez BARTEK1997PL, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
[ Dodano: 2020-02-04, 19:18 ]
PieterB,
Hej, wiesz co może być przyczyną zwarcia?
PieterB,
Hej, wiesz co może być przyczyną zwarcia?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2020, 19:18 przez BARTEK1997PL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
taki jaki masz, a nie jaki se dowolnie wybrałeśBARTEK1997PL pisze:ybacz, ale nie wiedziałem o co z tym chodzi A na jaki powinienem ustawić?
no trzeba go znaleźć a może być wszędzie tam gdzie idzie zasilanie z tego obwodu na którym pali bezpiecznikBARTEK1997PL pisze:PS. Jak rozwiązać problem zwarcia?
-
- Forum Audi 80
Wybacz, nie znam się zbytnio na autach, ale już sprawdziłem i chyba mam dobrze ustawiony na RUPieterB pisze:no trzeba go znaleźć a może być wszędzie tam gdzie idzie zasilanie z tego obwodu na którym pali bezpiecznik
A dokładniej? Wcześniej działało, ale od ponad roku mam z tym problem Teraz dopiero się za to wziąłem, ponieważ postanowiłem ją fajnie zrobić i zacząłem od takich pierdółek
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no to teraz popraw temat bo penie też dotyczy tego auta a nie akurat pm który se wybrałeśBARTEK1997PL pisze:Wybacz, nie znam się zbytnio na autach, ale już sprawdziłem i chyba mam dobrze ustawiony na RU
ale co dokładniej? przecież ci napisałem że może być wszędzie wystarczy że w którymś miejscy stykają się dwa przewody albo plus dotyka do masy i już. A skąd ja mam wiedzieć gdzie czyli w którym miejscu Ci się to zrobiło.BARTEK1997PL pisze:A dokładniej?
Widzę se jeszcze dopisałeś co nieco i zastanawiam się czy takiego czegoś nie może czasem powodować wiązka klapy.
Ale nie mam schematów przed sobą i nie mam do nich aktualnie dostępu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Tak patrze że z tego bezpiecznika większość rozdziela się we wiązce: http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1 ... /fig06.pdf Jedynie na klapę bagażnika odchodzi osobna ze skrzynki bezpieczników ze styku H30B. Jeszcze może później sprawdzę na innych schematach czy na pewno jest to porozdzielane wewnątrz wiązki.
Zobacz w lampkach czy nie masz czegoś połamanego. Do tego często przy radiu ludzie wyczyniają cuda z przewodami.
Zobacz w lampkach czy nie masz czegoś połamanego. Do tego często przy radiu ludzie wyczyniają cuda z przewodami.