Witam!
Gdzie mogę dostać albo w jaki sposób "dorobić" wąż idący od króćća silnika do podgrzewacza płynu? jaką on ma średnice wewnętrzna i zewnetrzną?
Najwidoczniej jest przecięty przez opaske bo cieknie w miejscu zacisniecia opaski na wezu a nie w miejscu styku krocca z wezem. Przepatrzyłem już allegro intercars itp i nie znalazłem zadnego. Waz oznaczyłem na zdjęciu .
https://zapodaj.net/f536f69ba1d5b.jpg.html
Przejrzałem już parę tematów odnośnie układu chłodzenia i nie znalazłem odpowiedzi.
[B4 1.9 1Z] Przewód od Podgrzewacza płynu chłodniczego
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przepraszam że się nie przedstawiłem, przeczytałem tylko szybko regulamin dodania wątku bo pisałem na szybko przed pracą
Mogl bym go zmierzyć ale jak go odkręce to wyleci płyn, a do najbliższego sklepu mam 30 km a żeby to zrobic muszę mieć części bo jak juz rozkręce to nigdzie nie pojade
Chlciaz zebym znal srednice krocca żeby dobrać średnicę wewnątrz.
Mogl bym go zmierzyć ale jak go odkręce to wyleci płyn, a do najbliższego sklepu mam 30 km a żeby to zrobic muszę mieć części bo jak juz rozkręce to nigdzie nie pojade
Chlciaz zebym znal srednice krocca żeby dobrać średnicę wewnątrz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Prosty sposób na naprawę : zaciskasz czymś przewód gumowy powyżej i poniżej miejsca z którego cieknie ,wtedy praktycznie nic ci nie wycieknie ,odkręcasz opaskę pod którą cieknie ,ucinasz wąż gumowy poniżej opaski ,czyli miejsca z którego jak twierdzisz cieknie ,wąż na pewno ma 2-3cm zapasu wiec zakładasz z powrotem i dokręcasz .Obserwujesz czy nadal cieknie.Jak nadal cieknie to wtedy bedziesz się martwił szukaniem całego nowego weża