Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3, 2.0E] zawieszenie mts

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Czerwona 80..
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3, 2.0E] zawieszenie mts

Post autor: Czerwona 80.. » 07 kwie 2020, 15:36

Witam wsystkich, jestem tutaj nowy i od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem 80,potrzebuje porady w sprawie sprężyn i amortyzatorów, kupiłem zestaw obniżający mts,a -40mm na obie osie, na przód oczywiście wkłady.
Może ktoś z was kupił taki zestaw bądz na takim jezdzi, głównie interesuje mnie gdzie mógłbym kupić nakrętke mocującą wkład (znalazłem na internecie z vw passata b2 tylko nie wiem czy będzie pasować) i czy potrzeba jakiś pierscien centrujący żeby wkład nie latał w obudowie, jak bym się pomylił to prosze mnie poprawic, wole samemu to zrobic i się czegoś nauczyć niż oddawać do mechanika. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 07 kwie 2020, 16:27

kyb ma podkładkę centrująca w komplecie, technicznie lepiej dać, niź potem bawić sie co mi stuka....

Czerwona 80..
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Czerwona 80.. » 07 kwie 2020, 17:47

Jarewa pisze:kyb ma podkładkę centrująca w komplecie, technicznie lepiej dać, niź potem bawić sie co mi stuka....
Niestety takiej podkładki nie dali w zestawie, jest opcja żeby gdzieś ją dokupić bądz w jakiś sensowny sposób rozwiązać ten problem ( np. Wytoczyć taką podkładke, tylko czy plastikowa nie będzie lepsza) ? Kazde info się przyda

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 07 kwie 2020, 19:07

Czerwona 80.., _powitania

Oraz popraw dane odnoście auta w profilu.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 07 kwie 2020, 19:25

Czerwona 80.. pisze:Niestety takiej podkładki nie dali w zestawie, jest opcja żeby gdzieś ją dokupić bądz w jakiś sensowny sposób rozwiązać ten problem ( np. Wytoczyć taką podkładke, tylko czy plastikowa nie będzie lepsza) ? Kazde info się przyda
To nie takie proste bo zamienniki amortyzatorów każda firma ma inną średnicę.. Więc nie znajdziesz jednej uniwersalnej podkładki centrującej..

A jak masz dojście do tokarki to bez problemu sobie dorobisz...

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 07 kwie 2020, 19:27

Jarewa pisze:Czerwona 80.. napisał/a:
Niestety takiej podkładki nie dali w zestawie, jest opcja żeby gdzieś ją dokupić bądz w jakiś sensowny sposób rozwiązać ten problem ( np. Wytoczyć taką podkładke, tylko czy plastikowa nie będzie lepsza) ? Kazde info się przyda
o tuż to, trochę dziwne że nie ma, bo nawet do jakiegoś taniego gó....a dają a tu nie ma <niedowiarek>

Czerwona 80..
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Czerwona 80.. » 07 kwie 2020, 19:53

[/quote] o tuż to, trochę dziwne że nie ma, bo nawet do jakiegoś taniego gó....a dają a tu nie ma <niedowiarek>[/quote]

Właśnie sam się zdziwiłem bo zamawiałem z oficjalnej str, trzeba będzie pomyśleć coś z tokarką

A mam jeszcze problem że nie nabija mi kilometrów i nie pokazuje temp. Cieczy ( to będzie termostat) a co do tych km to słyszałem że to może być tryb w liczniku bądź jakiś czujnik na skrzyni, miałby ktoś info gdzie go kupie bądz link do jakiegos tematu?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 07 kwie 2020, 20:02

Czerwona 80.. pisze:A mam jeszcze problem że nie nabija mi kilometrów i nie pokazuje temp. Cieczy ( to będzie termostat) a co do tych km to słyszałem że to może być tryb w liczniku bądź jakiś czujnik na skrzyni, miałby ktoś info gdzie go kupie bądz link do jakiegos tematu?
sorry ale to nie jest phejsbook, i nie śmiecimy, skoro temat dotyczy np amorów to nie piszemy o klimie czy tam nie nabijaniu km - pomijam już fakt że z milion tematów o tym jest wystarczy użyć szukajki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl