Cześć mam problem w swojej B4 1.9tdi niedawno z rana odpalając auto nie zgasła kontrolka od poduszek airbag. Po podłączeniu Vaga ukazuje się błąd, który nie daje się skasować:
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-10 - - - Intermittent
Szukałem co nieco ale chcę się jeszcze upewnić. Kolega podpowiadał mi, że może gdzieś masy nie być i żeby wszystkie punkty masy posprawdzać no ale ile ich może być i gdzie szukać? Jeden to pewnie koło gniazda obd? Druga opcja to zepsuty moduł poduszek- wyjęcie go sprawdzenie numeru kupno drugiego i zakodowanie go?
Jakieś sugestie może miał już ktoś taki sam objaw? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
[B4 1.9 1Z] [AIR BAG] 65535 - Internal Control Module Memory
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Re: [B4 1.9 1Z] [AIR BAG] 65535 - Internal Control Module Memory
czyli co odłączanie akumulatora powoduje "wysyp" sterownika? Czy może masz na myśli, że aku za słaby (nie dał tyle ile chciał sterownik) i z tego powodu mogło dojść do wysypania się?
Pytam, bo i mnie się zapaliła lampka, natomiast nie znalazłem czasu by się wpiąć kompem, obstawiłem bezpiecznik, lub urwany kabel - no bo oczywiście grzebałem w tunelu środkowym (trzeba było urzeźbić knefel nawiewu) i musiałem coś innego "zwalić". Ale faktycznie może to być ten sterownik.