Panowie
Czy ktoś wie jak dobrać się do tej powiedzmy "blaszki", która przekazuje ruch kluczyka do kostki. Bo wczoraj mi właśnie pękła. Może ktoś już to robił i wie jak można wymienić samą tą blaszkę , a najlepiej bez rozbierania całej deski i Bóg wie czego jeszcze. Chce wymienić samą blaszę, bo nie uśmiecha mi się wymiana wszystkich zamków, lub posiadanie 2 kluczyków (1 do stacyjki, 2 do pozostałych zamków).
[B4, ABK]Uszkodzona stacyjka
Na elektrodzie jest dokładny opis ze zdjęciem tego problemu,nie trzeba wiele demontować-tylko zegary.U mnie w mieście jest starszy pan,do którego jedzie się ze stacyjką i kluczykiem i dorabia elementy do tego kluczyka tzn. składa od nowa wszystkie segmenty itd.ma też dużo części zamiennych.Z W-wy będzie ze 140 km.Koszt stacyjki pewnie niemały,na szrocie też pewnie nieźle liczą sobie-wówczas byś przełożył tylko blaszkę.
Miałem ten sam problem latem.Wymiana wkładki(cena ok. 35 zl.) zajeła mi jakies 3 godziny a razem ze mna było jeszcze 4 kumpli :mrgreen: Teraz zajełoby mi to jakies 15 minut.Na poczatek odłącz kostkę z kablami od wkładki.Póżniej niestety musisz wymontować cały licznik zeby dojść do dwoch srubek ktore trzymają wkładkę.Odkrecasz,wyciagasz wkładke i po problemie.Pozdro i miłej pracy :mrgreen:
Czy żeby wymienić wkładkę stacyjki w B4 '92 trzeba mieć oryginał, czy wystarczy zamiennik, ewentualnie czy można przełożyć samą płetwę od zamiennika do oryginalnej? Bo różne wersje czytałem po forach i są trochę sprzeczne... Zamienniki podobno nie pasują do modeli od 1991 roku. Niestety koszt oryginału to około 200zł...
Ja u siebie wymieniałem na zamiennik i jest dobrze.W dodatku koleś,który mnie obsługiwał w sklepie powiedział ,że według katalogu wkładka pasuje również do b3.
Zajrzyj tu jak to zrobić viewtopic.php?t=13410
Zajrzyj tu jak to zrobić viewtopic.php?t=13410
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
może coś w tym jest ja założyłem zamiennik za 20 pln. i wymagało to małej przeróbki a mianowicie otwór w który wchodzi wkład stacyjki był za mały musiałem go przerobić 5 min. i wszystko działa już 2 lata nic nie przekładałem rozrobiłem trochę otwór w który wchodzi wkład stacyjki07zbych pisze:Czy żeby wymienić wkładkę stacyjki w B4 '92 trzeba mieć oryginał, czy wystarczy zamiennik, ewentualnie czy można przełożyć samą płetwę od zamiennika do oryginalnej? Bo różne wersje czytałem po forach i są trochę sprzeczne... Zamienniki podobno nie pasują do modeli od 1991 roku.