Witam!
Wie ktoś gdzie mogę oddać starą butlę LPG ? Chodzi o miejsce gdzie mogę ją legalnie zutylizować... Proszę o nie proponowanie spuszczania zawartości "na polu"
Jak chcesz podpinać do czegokolwiek co chodzi na butlach domowych to ustaw zbiornik samochody do góry nogami aby rurka pobierała odparowany gaz. Bo na ciekłym urządzenie może się zmienić w miotacz ognia. A na złomie na pewno chętnie przyjmą taką butlę.
Dzięki za info Wiem o tym bo na szczęście zanim podłączyłem butlę do piecyka zapytałem znajomego majstra od lpg No i powiedział jeszcze że najlepiej przelać gaz z butli lpg do takiej normalnej domowej albo turystycznej
Ja raz 70l w powietrze puściłem , mój kolega zrobił sobie kosiarkę na LPG dalej samą butle najlepiej bez wielozaworu to na złom normalnie. A jak macie taki gości co trudnią się zbieraniem aut na złom to nawet i pełna by wzięli
U mnie w okolicy to butle lpg z mila chęcią biora, chciałem kiedys zrobic grill z butli to na zlomie gość powiedział ze wszystkie butle biorą ukraincy hurtem heh