[B4 1Z] Nowe reflektory jaki zamiennik?
[B4 1Z] Nowe reflektory jaki zamiennik?
Witam
W mojej 80 mam pourywane praktycznie wszystkie mocowania w lampach,wystarczy mocniej pociągnąć żeby je całkiem wyrywać.Widocznośc w nocy jest fatalna a gdy do tego popada deszcz to już kompletnie masakra.
Z tego właśnie powodu przymierzam się do kupna nowych lamp. Zamienniki jakie mnie zainteresowały to DEPO, TYC, VAN WEZEL , ABAKUS, PRASCO. Najlepsze i najwięcej gwiazdek dostały reflektory VAN WEZEL.
Chciałbym usłyszeć które lampy możecie polecić i które są godne uwagi.
W mojej 80 mam pourywane praktycznie wszystkie mocowania w lampach,wystarczy mocniej pociągnąć żeby je całkiem wyrywać.Widocznośc w nocy jest fatalna a gdy do tego popada deszcz to już kompletnie masakra.
Z tego właśnie powodu przymierzam się do kupna nowych lamp. Zamienniki jakie mnie zainteresowały to DEPO, TYC, VAN WEZEL , ABAKUS, PRASCO. Najlepsze i najwięcej gwiazdek dostały reflektory VAN WEZEL.
Chciałbym usłyszeć które lampy możecie polecić i które są godne uwagi.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Re: [B4 1Z] Nowe reflektory jaki zamiennik?
Jeśli chodzi o zwykłe , czyli nie zespolone, to wszystko jedno. Jeśli chcesz poprawić świecenie to zrób lampy przez przekaźniki (jeśli nie masz autochecka to będzie proste) i zainwestuj w lepsze żarówki.
Jakie żarówki są godne polecenia,które poprawią widoczność na tyle by była ona zauważalna ? Może coś od Philipsa ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tungsram +120 % i przerobić światła na przekaźniki.
Co daje przerobienie świateł na przekaźnik ? Zwiększy to moc świecenia ?
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Raczej tak bo większość 80 ma spory spadek napięcia, np ok 11v. Co do zamienników ja do jednej kupiłem TYC bo jako jedyne miały metalowe odbłyśniki jak Ori
W pozostałych to kompozyt. A w drugiej dałem odbłyśniki do regeneracji. Żarowki mam Osram silwer jak pamiętam
W pozostałych to kompozyt. A w drugiej dałem odbłyśniki do regeneracji. Żarowki mam Osram silwer jak pamiętam
Ostatnio zmieniony 03 cze 2020, 23:09 przez dzikx, łącznie zmieniany 1 raz.
- dzikx
- Forum Audi 80
80 miałem cała serię
I jak wrażenia po zamontowaniu tych lamp ? Wykonanie i spasowanie elementów jest zadowalające ? Były jakieś problemy z regulacją czy raczej wszystko było zgodne z oczekiwaniami ?
Ja właśnie jakiś czas temu kupiłem 80 na pierwsze auto i chce ją w miarę doprowadzić do ładnego stanu bo wcześniej była traktowana raczej jako taki wół roboczy i nikt o nią nie dbał.
Ja właśnie jakiś czas temu kupiłem 80 na pierwsze auto i chce ją w miarę doprowadzić do ładnego stanu bo wcześniej była traktowana raczej jako taki wół roboczy i nikt o nią nie dbał.
- dzikx
- Forum Audi 80
Chyba nie ma super zamienników, pasują w miarę dobrze, świecą ok z ustawieniem nie było tragedii choć w opinii niektórych są kiepskie do ustawienia. Ale dla mnie
Ważne jest było żeby odbłyśniki były metalowe. Bo widziałem sporo depo po paru latach z wypalonymi odbłyśnikami z tworzywa.
Ważne jest było żeby odbłyśniki były metalowe. Bo widziałem sporo depo po paru latach z wypalonymi odbłyśnikami z tworzywa.
- dzikx
- Forum Audi 80
Rozważ może używane Ori do regeneracji . Za tyc było kiedyś ( może 3 lata ) 160 coś za szt. po warsztatatowym rabacie. A za regenerację odbłyśników głównych i halogenów z przesyłką chyba 250
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
koledze chyba nie o to chodzi, skoro nowe reflektory po 40zł//szt chodzą
- dzikx
- Forum Audi 80
A to takie nowe mój brat do B3 wziął cena niestety mówi dokładnie wszystko o jakości. Plastik lepiej nie dotykać, podczas montażu pękł uchwyt jak i regulacja prawie nie możliwa. Ja też kupiłem halogen wysokiej klasy nie odbiegający od oryginału oczywiście tylko w ogłoszeniu bo jedyne to na zaślepki się nadawały za 50zł szt. Tak więc powodzenia z wyborem. Jak chcesz nowe to TYC nie są po 40 ja płaciłem po 160 i jeszcze ciężko było o sklep żeby prowadził sprzedaż.
- dzikx
- Forum Audi 80
Bo po batali z halogenami z neta o zwrot, reflektory
chciałem ze sklepu normalnie
chciałem ze sklepu normalnie
- dzikx
- Forum Audi 80
Dalej te piękne zamienniki po 50pln zrobione z gównolitu, z szkłem wydmuchanym w piaskownicy z pęcherzami jeśli jakoś je ustawisz bo zębatki do regulacji się przy próbie ustawienia obrobią to dadzą tylko błysk. Ale to moja opinia wyłącznie. Głównymi od zamienników oświetlenia są depo i tyc są w miarę ale nie po 50zł ( chyba ) ja użyłem w jednym tyc jak mówiłem ze względu na stalowy odbłyśnik ( czy dalej tak robią nie wiem ) nie chciałem z tworzywa.
Doskonale sobie zdaje sprawę że za jedną lampę TYC bez migaczy trzeba dać około 200zl,na te lampy za 50 czy 100zl nawet nie zwracałem uwagi. Myślałem też o regeneracji ori lamp ale jakoś bardziej przemawia do mnie kupno zamienników.