[B4 1Z] Nowe reflektory jaki zamiennik?
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Re: [B4 1Z] Nowe reflektory jaki zamiennik?
Kolega leo wyjechał z zamiennikiem za 40. Nie wiem ile czasu mam te TYC z 2 może 3 lata nic się nie dzieje z nimi. A ściągam koryguje itd bo co trochę coś wymyślam, obecnie przeróbka na TDI. Rozważ ceny czy Ori kupić i regeneracja czy zamiennik
Wiem że oryginał to jednak oryginał ale jakoś bardziej jestem przekonany do kupna zamienników
-
- Forum Audi 80
- Imię: Daniel
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG
Kolego w polo 9n3 mam lampy tyc juz ponad 3lata i nic sie z nimi nie dzieje a jeżdżę sporo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG
Ktoś kiedyś pisał że trzeba zobaczyć jakie są zamienniki w sprzedaży u niemców bo tam g... zwykle nie sprzedają.
nauczony przeszłością nie kupuję zamienników,raz się naciąłem własnie w B4 i nie dało rady tych zamienników ustawić...fakt ze ponad 10 lat temu,ale musiałem kupić drugi raz i wziąłem używane boscha
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Kup ładne lampy ori bosch lub hella , rozbierz na części , ewentualnie wyślij całe lampy na regenerację odbłyśnika . Jeśli wyślesz całe lampy , to kwota będzie wyższą , bo policzą sobie za rozbiórkę. koszt może nie będzie niski , ale będziesz miał ori nówki lampy praktycznie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Silnik: 1.9 1Z
Rozważ jeszcze jedną możliwość - nowa obudowa i oryginalny wsad.
Ja tak zrobiłem z uszkodzonym halogenem po trafieniu sarny - kupiłem halogen przeciwmgielny "chińczyk", rozebrałem lampę, przełożyłem oryginalny wsad Hella, skleiłem obudowę i klosz na pasek butylowy i jest ... niedrogo i dobrze
Ja tak zrobiłem z uszkodzonym halogenem po trafieniu sarny - kupiłem halogen przeciwmgielny "chińczyk", rozebrałem lampę, przełożyłem oryginalny wsad Hella, skleiłem obudowę i klosz na pasek butylowy i jest ... niedrogo i dobrze