Witam.
Sytuacja wygląda w ten sposób że pewnego dnia kilka miesięcy temu spaliła się momentalnie pompa paliwa i w tym samym spaliło jej bezpiecznik a także znikło podświetlenie zegarów i panelu nawiewu i jemu również spaliło bezpiecznik. Dodam że bezpieczniki są ok, wymieniłem także przełącznik od świateł ten pająk . Podświetlenie nawiewu w ogóle nie dostaje prądu a jak sprawdzić czy zegary dostają prąd do podświetlenia to nie wiem. Żarówki w podświetleniu nawiewu są dobre. Dodam jeszcze że w zegarach nie działa wskaźnik paliwa i wskaźnik temperatury płynu chłodniczego ale to chyba nie powoduje problemu braku podświetlenia. Gdzie zacząć szukać uszkodzenia ? Nasuńcie mi jakieś propozycje.
Pacjent to Audi 80 B4 2.0 ABT z roku 1992 sedan
Brak podświetlenia zegarów i i panelu nawiewu
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: Brak podświetlenia zegarów i i panelu nawiewu
A działa podświetlanie tablicy rejestracyjnej? I schowka...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Co do wskazań paliwa i temperatury płynu , to odpowiedzialny jest za to stabilizator napięcia TCA 700 Y
a jak go sprawdzić czy działa poprawnie ? gdzie on się znajduję ?Krzysiek 84 pisze: ↑07 cze 2020, 11:51Co do wskazań paliwa i temperatury płynu , to odpowiedzialny jest za to stabilizator napięcia TCA 700 Y
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
szukaj troszkę z łaski swojej bo na forum wszystko jest post1051103.html?hilit=tca%20700Y#p1051103