Witajcie Drodzy Klubowicze,
Moja Audi 80 B3 od ostatnich 2 lat zaczyna coraz mniej grzac w srodku, wczesniej wypadala gabka z nawiewow. Czyli juz brak izolacji i klapki maja dziury teraz bo samo aluminium zostalo pewnie i powietrze cieple sie miesza z zimnym. I tu moje pytanie czy nie wystarczy jakos dostac sie do tych klapek i je zakleic np. tasma izolacyjna ?
Prosze doradzcie czy ktos wie jak sie najlatwiej do nich dostac czy konieczne jest sciaganie calego dashboard-u ?
Bo jak wszystko trzeba sciagnac to chyba lepiej od razu nagrzewnice wymienic zeby bylo cacus tylko kupa roboty i nie wiem czy sam ogarne... :mrgreen:
Ciekaw jestem co Wy o tym myslicie i czy ktos mial podobny problem i jak go rozwiazal ?
Pozdrawiam !
[B3 1.8S PM 1990r.] Wymiana nagrzewnicy czy zamkniecie klapek ?
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Re: [B3 1.8S PM 1990r.] Wymiana nagrzewnicy czy zamkniecie klapek ?
Demontując schowek i wentylator z obudową będziesz widział klapę ciepło zimno. Ciężko odpiąć spinki od strony grodzi, jak i taśma izolacyjna nie wchodzi w grę, jak już to pianka jak pod panele podłogowe. Lub są takie szerokie taśmy z gąbką
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
na pewno miał i to nie jeden
a tu masz temat o wymianie nagrzewnicy naprawy/wymiana-nagrzewnicy-t31216.html
- Promacio
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B3
- Silnik: 1.8 PM
- Kontakt:
Dziekuje bardzo !
Wszystko ladnie tam opisane jest. Jednak jesli mozna to temat ten chcialbym trzymac otwary w razie gdybym mial jakies problemy przy wymianie to skupimy tu glownie na mojej audiczce. :mrgreen:
Pozdrawiam
Wszystko ladnie tam opisane jest. Jednak jesli mozna to temat ten chcialbym trzymac otwary w razie gdybym mial jakies problemy przy wymianie to skupimy tu glownie na mojej audiczce. :mrgreen:
Pozdrawiam
Cześć. Gąbka musi być i można ją kupić. Ja robiłem ją przy wymianie nagrzewnicy więc radzę się jej przyjrzeć i wymienić jak się rozpada. Trzy razy bo w B3 i b4 oraz mojej Coupe rezałem.Także oba tematy lepiej sprawdzić żeby nie robić dwa razy tej samej roboty.Hej
Najlepiej wyciągnij deskę(trochę czasochłonne ale spoko robota) i zrób wszystkie klapki, ja w poprzedniej 80tce brałem piankę pod panele i kleiłem masą uszczelniająca z reinza tylko wcześniej dokładnie wyczyść klapy. Działało jak należy. Nagrzewnice lepiej wymień za jedną robota i masz spokój.
Za jednym razem ogsrniesz całość tematu i spokój na długie lata także jak mówią poprzednicy, rób całosć. Od siebie polecam też zregenerować przy okazji boczne klapki w desce rozdzielczej bo pewnie też się gąbka sypie. Na forum też jest jakiś temat o tych bocznych kratkach (koło drzwi)