[A6 C5] Granatowe V8
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [A6 C5] Granatowe V8
Mają mają, nawet nie zdajecie sobie sprawy jaką mają... A światła xenon, bixenon jest bita homologacja na lampie i wystarczy sprawdzić.. Tym bardziej ze od dwóch lat maja często akcje "Twoje światła – Nasze bezpieczeństwo" I podczas kontroli sprawdzają homologacje. Sam tego doświadczyłem już dwa razy...
w tym przypadku na lampie jest homologacja DC HR a w przypadku bixenon powinno być DC/R
w tym przypadku na lampie jest homologacja DC HR a w przypadku bixenon powinno być DC/R
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Jakby diagnosta znał się na każdym aucie to może by i przypilnował wszystkiego. W C5 V8 czy to A czy S przedliftowe miały małe soczewki na xenin a polifty duża soczewa na bi i to w nich najlepiej zrobić led.
Sam mając pierwszą S6 zmieniłem przednie soczewki na duże (są zamiennie przed i polift ale cały wkład trzeba zmieniać wraz z kierunkiem bo są różne kształty). To samo zrobisz w A6 V8 - wkładasz led i z dużym powodzeniem diagnosta się nie jorgnie.
Ale co do samego auta z tematu to fajnie, że komuś się jeszcze chce te niedoceniane auta ratować. Jeśli silnik jest zdrowy a rozrząd kompletny zrobiony i parametry trzyma w normie to poza A8 D2 i E38 dla mnie najlepsze auto rodzinne.
Sam mając pierwszą S6 zmieniłem przednie soczewki na duże (są zamiennie przed i polift ale cały wkład trzeba zmieniać wraz z kierunkiem bo są różne kształty). To samo zrobisz w A6 V8 - wkładasz led i z dużym powodzeniem diagnosta się nie jorgnie.
Ale co do samego auta z tematu to fajnie, że komuś się jeszcze chce te niedoceniane auta ratować. Jeśli silnik jest zdrowy a rozrząd kompletny zrobiony i parametry trzyma w normie to poza A8 D2 i E38 dla mnie najlepsze auto rodzinne.
o ile jest na tyle mało rozgarnięty że nie kuma iż ksenon się rozpala i dopiero ma pełna moc a led świeci od razu pełną mocą pomijam to ze w wielu modelach wymiana soczewki ksenonowej czy bi na ledową powiązana jest z tym ze już nie ma samopoziomowania i pozostaje ustawienie lamp na zero ludzie obeznani w temacie wiedzą jak wielkie pieniądze trzeba położyć aby zrobić kompletny rozrząd ze sztuką,dlatego w ogłoszeniach przewijają sie czasami 4.2 za małe pieniądze :lol: oczy chciałyby powrotu do c5,ale rozsądek wybiera tańszą alternatywę moze gdybym nie miał zobowiązań bądź innych priorytetów na tą chwilę tak czy siak kolega idzie w dobrą stronę,oby starczyło funduszy i chęci
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
bixenon fajnie świeci nie narzekam, soczewka siadła dobrze samopoziomowanie działa lecz aby je adoptować musiałem auto wyrównać na lewarku i udało się zrobić ja miałem szczęście bo auto kupiłem z nowy rozrządem, nastawnikami łańcuchów rozrządu i łańcuchami szczerze dużo nie brakuje na zimę pomaluje przód aby były wszystko w jednym kolorze, wstawie wydech no i w sierpniu jadę po granatowe recaro i czarną podsufitkę możę od razu uda mi się zegary kupić od S6 no i jeszcze dodatkowo będę działał z mocą czyli graty od AQJ z S6 i program z hard cutem
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
A co dokładnie chcesz wrzucić z S6? Bo tak naprawdę potrzeba Ci wałków, wtryski, wywalenie SAI jeśli masz + ECU od S8 poliftowego. Szarpiesz okolice 340-350KM na miękko przy zachowaniu zdrowje kondycji ARSa.
a to takie buty...ja myślałem ze to tylko rożnica w Ecu i ewentualnie wtryskach a tutaj trzeba bebechy wymieniać...no i od razu konsumpcja wzrośnie
- enzoo
- Audi 80 Klub
gadałem z Kukim z Podkrajewa może kojarzysz, jako że nie mam klap kolektora to mogę póki co wrzucić wtryski AQJ i kompa i powinno być lepiej a jak chce pełną eską to tak jak wspomniałeś: wałki i kolektor jeszcze ale jest taki plan
- enzoo
- Audi 80 Klub
Co się zmieniło:
- manual z 2.7 biturbo
- graty z S6 plus komp S8
- malowanie, z którego niestety do końca zadowolony nie jestem
- pakiet Maxton
- felgi nowe Haxer
- manual z 2.7 biturbo
- graty z S6 plus komp S8
- malowanie, z którego niestety do końca zadowolony nie jestem
- pakiet Maxton
- felgi nowe Haxer
Co było lakierowane? I co Twoim zdaniem jest nie tak?