ptrcichy pisze: ↑31 sie 2020, 22:35
Możecie coś doradzić?
Pytanie zwrotne. A ile chcesz wydać?
Nie ma "taniego gwintu" do audi
Masz wybór taki :

Zestaw kitowy. Czyli sprężyna np HR plus jakiś bilstein lub koni. Od -30 do -60 . Jest wygodnie. Powiedziałbym sprężyście. Acz znacznie pewniej wchodzi się w zakręty.

gwint KW v1, v2, v3
Rozpiętość cenowa od około 4 tys do prawie 10.
Wysoka półka. Sztywno acz nie jest to mts czy tatechnix. Nie uświadczysz ping ponga ani innego podobnego efektu taczki. Sztywno i w zależności od wersji regulacja twardości i dobijania.
W niemczech wszyscy praktycznie jeżdżą na tych gwintach.

gwinty custom
Na olx można spotkać takie w cenach od około 1800.
Jakość wykonania różna w zależności od osoby która to robi. Często można się spotkać z tym że a to wąsy są złe przyspawane i nie pasują, a to brakuje talerzyków na tył do mocowania. Ale są też i tacy którzy zrobią Ci bardzo fajny gwint pasujący idealnie. Podzespoły głównie to tatechnix lub mts wyżej wspomniane. Podobno dobry w te klocki jest dżentelmen o nazwisku mucha.
Są też zestawy obniżające mts pod coupe i pod cabrio. Ale nie wiem co to i co to robi.
Też stoję przed dylematem odnośnie gwintu już od kilku lat i jakoś nic mnie nie przekonuje jak dotąd
I jeżdżę na kicie. Tylko ze ja już kłaść niżej jej nie będę jedynie chciałbym usztywnić zawias możliwie jak najbardziej.