Zmiana skrzyni manualnej na automat 1.8 cabriolet
Zmiana skrzyni manualnej na automat 1.8 cabriolet
Cześć. Czy ktoś coś może podpowiedzieć. Chodzi mi o zmianę skrzyni manualnej na automat. Czy ktoś to robił czy ktoś by zrobił, jakie mogą być koszty co potrzebuje. Bez zbędnych komentarzy mam jedną rękę nie mogłem znaleźć ładnej w automacie, kupiłem piękna w manualu. Dlatego chcę zmienic
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Zmiana skrzyni manualnej na automat 1.8 cabriolet
I po co Ci to , każdy idzie zawsze w kierunku manualnej skrzyni biegów.
Skrzynia, pedały, cała wiązka pod automat, sterownik skrzyni, "wajha" biegów z osłoną plastikową, zegary lub wyświetlacz biegów z automatu - chyba niczego nie zapomniałem. Nie jestem pewny czy półosie takie same i czy pompa ABS bo w nowszych Audi pompy różnią się. Dodatkowo dochodzi przekodowanie sterownika silnika.
Robocizna to tak 1500-2000zł w górę. Najlepiej mieć dawce automat bo pojedynczo może wyjść drogo taki zestaw.
Jak jesteś z lubelskiego to mogę się podjąć tego ale ostrzegam zakładanie 20-30 letniej skrzyni automatycznej wiąże się z ryzykiem że prędzej czy później coś w niej padnie. Jakby co nr do mnie w stopce
Robocizna to tak 1500-2000zł w górę. Najlepiej mieć dawce automat bo pojedynczo może wyjść drogo taki zestaw.
Jak jesteś z lubelskiego to mogę się podjąć tego ale ostrzegam zakładanie 20-30 letniej skrzyni automatycznej wiąże się z ryzykiem że prędzej czy później coś w niej padnie. Jakby co nr do mnie w stopce
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Nawet poduchy silnika są deko inne z tego co mi się kojarzy!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
A teraz to rozumiem , poduszki silnika mają inne numery, sanki pewnie też inne , bo chyba bez poduszek sa.
Audi 80 cabrio 1.8 przerobienie na automat
Cześć. Drodzy koledzy kupiłem ładna 80 cabrio, skrzynia manualna. Auto kupione z myślą przerobienia skrzyni biegów z manualnej na automat. Sprawy mają się tak, marzyłem o takim aucie szukałem byłem dwa razy ale jak to w Polsce bywa na miejscu kurniki nie auta. (Skrzynie miały automatyczne). Czemu automat? Nie mam jednej ręki, czy jest możliwe wsadzenie automatu do tego silnika? Czy może lepiej i sprawniej cały silnik wraz ze skrzynią np. z a4 B5. Czy ktoś by się tego podjał? Dodam że budżet jaki mam to max 7 tys zł. Macie jakiś pomysł propozycję?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Re: Audi 80 cabrio 1.8 przerobienie na automat
Chyba najlepiej by było nadal kupić jeżdżące auto z taką skrzynią na części. Raz że będzie każda część pod ręką i będzie można sprawdzić czy skrzynia działa. Pewnie też ciężko będzie dostać wiązkę skrzyni osobno, bo zwykle nikt jej osobno nie wyciąga. Wiązka skrzyni z A4 też może wymagać wielu przeróbek bo sterownik skrzyni w A4ce jest pod fotelem pasażera a w 80tce gdzieś pod nogami kierowcy.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
koles999 a w jakim celu po raz kolejny zakładasz taki sam temat!
Sprzedałem auto