Witam!
Panowie, do b4 quattro na tył dostępne są tylko amorki Monroe. I tutaj pytanie do tych co montowali czy jest to coś warte ?
Czy w b5 quattro amorki były takie same mimo innego numeru ? Bo do b5 widzę że da się kupić np Sachsa... Wygląda tak samo na fotce... ale pewności nie mam
[B4 Q] Amortyzatory tył
Re: [B4 Q] Amortyzatory tył
Chyba są te same bo ja kupowałem tuleje do wahaczy na tył i brałem wszystko z A4 b5 V6 quattro bo do 80tki niedostępne a jak były to ceny kosmos.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Byłem dziś w sklepie i przy okazji sprawdzali mi amorki na tył... z dostępnych były do b4 monroe a do b5 monroe i jakiś tam denckermann.
No i jeśli rzeczywiście w b4 i b5 jest to samo, to taka ciekawostka że te Monroe do b4 są podobno zwykłe z 2 letnią gwarancją a do b5 niby jakieś lepsze (podobno jakość ori) i dają 5 lat gwarncji... Te drugie droższe ok 30zł.
No i jeśli rzeczywiście w b4 i b5 jest to samo, to taka ciekawostka że te Monroe do b4 są podobno zwykłe z 2 letnią gwarancją a do b5 niby jakieś lepsze (podobno jakość ori) i dają 5 lat gwarncji... Te drugie droższe ok 30zł.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Panowie pytanie do tych co kombinowali z gwintem... Generalnie chodzi o B5 ale że zawiecha 100% ta samo to zapytam tu
Wywalam gwint i kupiłem ori amorki spręzyny itp używane... nie mam tylko gumki (8A0 512 297 E) między górę tylnej sprężyny a tą blachę którą przykręca się do budy.
Pytanie czy w przypadku gwintu owa guma zostaje ? Na fotkach gwintów nie widzę żadnych gum w zestawie więc wydaje mi się ze ta gumka jest już na samochodzie... Jednak chciałbym się upewnić czy ta gumka tam została po założeniu gwintu czy muszę dokupić...
Wywalam gwint i kupiłem ori amorki spręzyny itp używane... nie mam tylko gumki (8A0 512 297 E) między górę tylnej sprężyny a tą blachę którą przykręca się do budy.
Pytanie czy w przypadku gwintu owa guma zostaje ? Na fotkach gwintów nie widzę żadnych gum w zestawie więc wydaje mi się ze ta gumka jest już na samochodzie... Jednak chciałbym się upewnić czy ta gumka tam została po założeniu gwintu czy muszę dokupić...