[B4 1.9 TDI 1Z] Brak ogrzewania.
[B4 1.9 TDI 1Z] Brak ogrzewania.
Witam serdecznie, kupiłem audi od 1 właściciela w Polsce i jest brak ogrzewania, po rozgrzaniu auta leci dosłownie letnie powietrze. Z tego co mówił poprzednik, będąc u mechanika stwierdzili zaszlamioną bądź zapchaną nagrzewnicę, ale nie jestem osobiście tego pewien od czego zacząć żeby nie wchodzić od razu w duże koszty czy też wymianę samej nagrzewnicy? A może to nie wina samej nagrzewnicy? POMOCY bo nie ukrywam że trochę zimno
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Lewy9511, wiesz ile takich tematów - patrz https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... &sa=Szukaj
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1.9 TDI 1Z] Brak ogrzewania.
Witam mam pytanie czy ciężko jest rozebrać obudowę w której jest nagrzewnica chcę okleić na nowo klapy materiałem mam klimatronika i klapy ssą sterowane silniczkami
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Rozebrać obudowę już nie jest tak trudno. Ale ją wyjąć z samochodu to już trochę roboty jest. I można przy okazji zmienić nagrzewnicę (choć nie wiadomo czy dłużej pochodzi zamiennik czy ponad 20 letnia).
cały kombajn mam już wyjęty ale materiał po wystrzale nagrzewnicy nie wygląda zbyt dobrze przyglądałem się obudowie nagrzewnicy jest tam parę spinek i powinna się rozpołowić na razie czekam na materiał na klapki tylko nie wiem czy czekają na mnie jakieś niespodzianki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Rozpiąć to już nie problem tylko uważaj aby zapinki nie wystrzeliły gdzieś w nieznane.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
U mnie też nie grzało jak trzeba to wziąłem podpiąłem wąż z wodą z sieci do nagrzewnicy, najpierw na jeden króciec potem na drugi i wypłukało cały syf z niej. Po odpowietrzeniu zaczęło grzać jak trzeba.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
też tak kiedyś zrobiłem Dużo syfu wyleciało... ale lepiej nie otwierać na maksa