[B3 1.8S PM 1990r.] Filtr przeciwpyłkowy/kabinowy.
- Promacio
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 PM
- Kontakt:
[B3 1.8S PM 1990r.] Filtr przeciwpyłkowy/kabinowy.
Witajcie Drodzy Klubowicze,
W mojej B3-ce mam bardzo nietypowa ramke od filtra przeciwpylkowego/kabinowego i nie moge nigdzie znalezc wkladu czyli filtra. Uwazam rowniez, ze tam nawet nie ma wyciecia na filtr.
Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=Sll6TOKl_pw
Zastanawialem sie czy nie zalozyc na ta kratke jakiejs ponczochy lub innnego materialu zeby blokowac pylki, ale boje sie ze splesnieje itd. wiec polecono mi przez uzytkownika maciek889 zebym zalozyl ramke od B4. Orientuje sie ktos czy bedzie napewno pasowac ? Albo od jakich modeli aut taka ramka bedzie pasowac zeby zamontowac jakikolwiek filtr ?
Z gory dzieki za pomoc i do uslyszenia !
W mojej B3-ce mam bardzo nietypowa ramke od filtra przeciwpylkowego/kabinowego i nie moge nigdzie znalezc wkladu czyli filtra. Uwazam rowniez, ze tam nawet nie ma wyciecia na filtr.
Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=Sll6TOKl_pw
Zastanawialem sie czy nie zalozyc na ta kratke jakiejs ponczochy lub innnego materialu zeby blokowac pylki, ale boje sie ze splesnieje itd. wiec polecono mi przez uzytkownika maciek889 zebym zalozyl ramke od B4. Orientuje sie ktos czy bedzie napewno pasowac ? Albo od jakich modeli aut taka ramka bedzie pasowac zeby zamontowac jakikolwiek filtr ?
Z gory dzieki za pomoc i do uslyszenia !
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
Re: [B3 1.8S PM 1990r.] Filtr przeciwpyłkowy/kabinowy.
w b2 miałem podobną kratkę i dałem kawałek gazy bo co chwila liśćmi po twarzy dostawałem i jeździłem tak parę lat i nic się nie działo. jak będziesz szukać ramki od b4 to najlepiej takiej pod filtr k1004 bo do chyba 94 roku było na filtr k 1003 i on jest raczej cięzko dostępny i cena też szału nie robi
-
OnlineLeo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
To się nazywa "Kratka zabezpieczające przed listowiem" i nigdy tam filtrów żadnych nie było, ja do swojego byłego b3 założyłem komplet z b4 i pasuje bez przeróbek, tylko najlepiej z dawcy sam wykręcaj, bo tam jest kilka knyfów , jak trafisz np. na klapkę obiegu zamkniętego, jest tam też zatrzask, którego nie widać a dobrze jakby był itp.
Jednak całość pasuje, jak najbardziej.
Jednak całość pasuje, jak najbardziej.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Zdecydowanie k1003 jest lepszy droższy i łatwo dostępny...
- Promacio
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B3
- Silnik: 1.8 PM
- Kontakt:
Dziekuje za te wszystkie rady i wytlumaczenia. Bardzo to doceniam !
W tej chwili okrylem ta kratke gaza podwojna i na gumke zlapalem tak jak maro0912 doradzil. Pojezdze tak az nie wyhacze ramki od B4 bo odziwo nie tak latwo ja tu znalezc. Moze ma ktos zeby wyslac do mnie za pare euro ?
Pozdrawiam <ok>
W tej chwili okrylem ta kratke gaza podwojna i na gumke zlapalem tak jak maro0912 doradzil. Pojezdze tak az nie wyhacze ramki od B4 bo odziwo nie tak latwo ja tu znalezc. Moze ma ktos zeby wyslac do mnie za pare euro ?
Pozdrawiam <ok>
- Jarewa
- Forum Audi 80
Wiem o tym.. Bo mam osobiście k1003 a znajomy k1004 jak i klika w innych widziałem wiec to nie jednorazowy przypadek. Pisałem lepszy bo co to za filtr który po pół roku potrafi się "wypatrzeć" od nadmiernej wilgoci (deszcz) czyli skrzywić i zrobią się "szpary" które przepuszczą syf...
Dlatego z ramką lepszy bo nawet po 3 latach nadal jest szczelny i się nie deformuje.. Też myślałem żeby zmienić na ten tańszy ale widzac jak to to tam spasowane i jak to po czasie wygląda odpuściłem sobie temat..
Dlatego z ramką lepszy bo nawet po 3 latach nadal jest szczelny i się nie deformuje.. Też myślałem żeby zmienić na ten tańszy ale widzac jak to to tam spasowane i jak to po czasie wygląda odpuściłem sobie temat..
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Ja mam k1004 ale jeszcze mi się nie zdarzyło by się zdeformował, nie wiem jak u innych. Co prawda średnio raz w roku zmieniam bo i tak jest zasyfiały i nie trzymam kilka lat więc......
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Silnik: 1.9 1Z
Ja zakładam K1004 z firmy Meyle od 2 lat i nie narzekam, Meyle ma wokół filtra piankę uszczelniającą i jestem zadowolony.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
U mnie filtron K 1004 weglowy i wokół ma piankę , żeby było szczelnie i nic nie dostawało się poza filtrem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 90 B3
- Silnik: 2.3 NG
Witam, czy może ktoś jednoznacznie napisać, czy w Audi 80 b3 były montowane filtry kabinowe?
Druga sprawa dotyczy parujących szyb w wewnątrz auta. Problem leży po stronie uszelek w szybach i drzwi, czy może problem wywany jest dostająca się woda. Może filtr kabinowy albo poprostu tak musi być?
Druga sprawa dotyczy parujących szyb w wewnątrz auta. Problem leży po stronie uszelek w szybach i drzwi, czy może problem wywany jest dostająca się woda. Może filtr kabinowy albo poprostu tak musi być?
- Jarewa
- Forum Audi 80
Problem parowania to norma winne jest brak klimy i szczelne auto...