Witam,
byłem na ustawieniu geometrii i po fakcie zauważyłem, że końcówka drążka jest przekręcona w bok. Wpłynie to jakoś na żywotność końcówki? Jechać do nich spowrotem, żeby to poprawili czy zostawić jak jest? Przy okazji wrzucam wyniki pomiarów po geometrii do oceny, kątów pochylenia kół oczywiście nie ustawili, gdyż jak stwierdzili mieszczą się w normie.
[B4 ABK] Przekrzywiona końcówka drążka po geometrii
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B2
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2,1 WB
Re: [B4 ABK] Przekrzywiona końcówka drążka po geometrii
Można by to poprawić. Pewnie widzieli, że jest przekręcona, tylko nie chciało im się poprawiać. Kąt pochylenia można regulować przesuwając wózek na boki. Owszem kąty mieszczą się w tolerancji ,ale "ciągną" w jedną stronę. Fajnie byłoby je wypośrodkować.
-
- Forum Audi 80
Z tego co czytałem o tych kątach to wywnioskowałem, że skora oba koła są minusie to oznacza, że są w takiej pozycji /=\. Po naprawie zawieszenia mam wrażenie, że samochód delikatnie ciągnie w lewo, więc już umówiłem się na poprawkę.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B2
- Silnik: 2,1 WB
Tak wynika z Twojego wykresu z "Huntera". Nie ma tragedii, ale niech chociaż zrobią w miarę możliwości lustrzane odbicie(np. prawa -0,4 ,lewa-0,4)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Jedź na reklamacje uszkodzisz raz dwa końcówke tak , partacze niestety robiły widać u mnie było to samo i jeszcze kierownica krzywo , to poprawiłem sam końcówki w lini mają iść nie obcierać gumą i kiera równo prosto jak jedzie prosto
- Ven0n
- Forum Audi 80
- Imię: Kamil
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.0 ABT
Oni nie wiedzą że się najpierw dokręca nakrętkę po stronie końcówki a potem trzeba wyśrodkować końcówkę i dokręcić nakrętkę po stronie drążka kierowniczego. Nieźle.
Takich mechaników właśnie mamy Polsce, a potem się dziwić, że 5 warsztatów na jedną stację benzynową a na jeden warsztat 10 samochodów.
"W granicach tolerancji" to se na oko też zbieżność ustawisz
Takich mechaników właśnie mamy Polsce, a potem się dziwić, że 5 warsztatów na jedną stację benzynową a na jeden warsztat 10 samochodów.
"W granicach tolerancji" to se na oko też zbieżność ustawisz