Caraudio
-
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Caraudio
Witam,mam radio JVC KD x200 , 4x50 takie tam coś ale gra, iglosniki na tylnej półce Peiying py-aq603c moc 120W, 89dB 4 Ohm, jaki dobrać wzmacniacz 2kanalowy ?
- TaxodiumBeats
- Forum Audi 80
- Imię: Tomek
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
- Kontakt:
Re: Caraudio
Jak chcesz po taniości możesz dobrać byle jaki wzmacniacz i byle jaki głośnik. co do głośników Peiying sprawdź w necie jaką maję moc nominalną (RMS) i dobierz tak wzmacniacz np z ich firmy.
z informacji potrzebnych nie patrz na moc maksymalną bo nie da to nic a jeszcze głośniki pospala...
Prawdę mówiąc posprawdzałem i ciężko będzie kupić wzmacniacz pod twoje głośniki mają one 40w rms...
jedynie ten wzmacniacz jakoś będzie pasować pod to z takich co znam Peiying Basic PY-B2C110R
Ale takie info doinwestuj i kup sobie np. radio Sony MEX-5200 BT cena to około 500zł (można kupić taniej) i tam masz prawie 40 RMS na każdy głośnik a radio to mam w drugim aucie i radzi sobie z głośnikami po 80w RMS i to lepiej niż tanie wzmacniacze
z informacji potrzebnych nie patrz na moc maksymalną bo nie da to nic a jeszcze głośniki pospala...
Prawdę mówiąc posprawdzałem i ciężko będzie kupić wzmacniacz pod twoje głośniki mają one 40w rms...
jedynie ten wzmacniacz jakoś będzie pasować pod to z takich co znam Peiying Basic PY-B2C110R
Ale takie info doinwestuj i kup sobie np. radio Sony MEX-5200 BT cena to około 500zł (można kupić taniej) i tam masz prawie 40 RMS na każdy głośnik a radio to mam w drugim aucie i radzi sobie z głośnikami po 80w RMS i to lepiej niż tanie wzmacniacze
- Ven0n
- Forum Audi 80
- Imię: Kamil
- Silnik: 2.0 ABT
Re: Caraudio
Jak jesteś fanem kwadratofonii to zostaw to jak jest bo wcale lepiej nie będzie. Moc przydaje się tylko do osiągania najniższych częstotliwości, albo do hukania hałasem w promieniu kilometra, a do tego wystarczy nawet i 50W.
Jak chcesz coś ukręcić z tego audio, to wywal te peyiyngi, wstaw subwoofer closed(Albo nisko strojony ok 25hz), w drzwi midbasy 16cm, a dla głośników w desce kondensatory 47uF(Ewentualnie wymień je na soprany, jak chcesz tanio i dobrze to od jakieś renault megane/laguna wrzuć)
Jak chcesz coś ukręcić z tego audio, to wywal te peyiyngi, wstaw subwoofer closed(Albo nisko strojony ok 25hz), w drzwi midbasy 16cm, a dla głośników w desce kondensatory 47uF(Ewentualnie wymień je na soprany, jak chcesz tanio i dobrze to od jakieś renault megane/laguna wrzuć)