Cześć!
Mam problem z elektryką w Audi 80 B4. Po przekręceniu kluczyka na zapłon wszystko śmiga, ale po zapaleniu silnika już nie działa radio, szyby, kierunkowskazy. Muszę wtedy lekko ruszyć kluczykiem w lewo i dopiero wszystko zaczyna działać. Podejrzewam, że do wymiany jest kostka stacyjki. Zamówiłam jakiś zamiennik do oryginału o numerze 4A0905849B, a potem wyczytałam, że jeśli mam u siebie na końcu numeru literę "A", to może nie pasować. Jeszcze kostki nie wyjmowałam, więc nie wiem, jaki mam numer. Czy jest szansa, że to będzie pasować, czy przekonam się dopiero jak wyjmę kostkę? I czy możecie mi polecić jakąś konkretną kostkę i gdzie mogę ją zamówić?
Jeśli strzeliłam jakąś gafę to przepraszam, jestem kompletnym laikiem w temacie.
[B4 2.0 ABT] nie działa elektryka - jaka kostka stacyjki?
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Re: [B4 2.0 ABT] nie działa elektryka - jaka kostka stacyjki?
wszystko zależy od vin, jak podasz to Ci powiem, jaka powinna być.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Po pierwsze czy jest już wywiercona dziurka? Bo jak nie czeka cię ciężka praca..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG
Można mieć nadzieję że wystarczy wymiana kostki a "płetwa" wkładki się nie obłamała.Po pierwsze czy jest już wywiercona dziurka? Bo jak nie czeka cię ciężka praca..
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Cześć na rodzaj kostki ma wpływ rok produkcji jak i kto co przerobił. Najlepiej wyjąć co jest. A psują się kostki jak i same stacyjki a mianowicie jej część taka płetwa co przełącza kostkę