Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nie gasnące światła cofania

ODPOWIEDZ
Peszka

Nie gasnące światła cofania

Post autor: Peszka » 15 lis 2021, 14:26

Witam,
Na wstępie powiem, że jestem tu nowy, a swoją historię z samochodami zaczynam właśnie teraz.
Na urodziny dostałem Audi 80 B3 1.6 DT. Wszystko fajnie, przegląd był, lekkie naprawy bo wiadomo jak to jest z 30-letnim autkiem.
Tyle że pojawił się problem, którego nikt nie zauważył, a przed wysłaniem samochodu po raz 3 do mechanika wolę sprawdzić i zapytać czy może da się jakoś naprawić ten problem samemu.

Przechodząc do sedna, po odpaleniu silnika samochód działa bardzo dobrze, ale po wrzuceniu wstecznego zapalają się światła cofania i nie gasną do momentu zgaszenia stacyjki. Co robić w takim przypadku i gdzie szukać problemu?

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Re: Nie gasnące światła cofania

Post autor: maciek889 » 15 lis 2021, 20:18

Odłącz tą szeroką kostkę po lewej stronie skrzyni nad półosią i zobacz czy zgasną światła. Kiedyś czujnik w skrzyni mi padł i też światła włączały się kiedy im podobało. Czujnik jest po drogiej stronie skrzynie biegów mniej więcej pod akumulatorem pod taką okrągła klapką.

Peszka

Re: Nie gasnące światła cofania

Post autor: Peszka » 16 lis 2021, 23:35

Wyciągnąłem czujnik świateł cofania. Prawdopodobnie to on jest problemem i olej, którym był nasmarowany był bardzo stary i gęsty. Niedługo będę zamawiać nowy czujnik. Dziękuję za pomoc ❤

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl