[b4 sedan] Skurczona uszczelka szyby
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
[b4 sedan] Skurczona uszczelka szyby
Panowie czy ktoś wymyślił jak naprawić te uszczelki w koło szyby, chodzi przednia i tylną. Bo się pokurczyly i miałem plan by je podgrzewać opalarką i naciągać ale nie wiem czy się uda taka operacja, no i nie wiem czy szyba by mi nie walnęła. Brakuje sporo tak z 5-7 cm.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [b4 sedan] Skurczona uszczelka szyby
Chyba mam to samo na tylnej szybie - brak około 4 cm
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Albo próbować kosmetykami do aut , tymi do pielegancji opon i gumy , trochę ją zmiękczą .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
Jakby nic z tego nie wyszło to sugeruję poszukać jak najbliższego zamiennika z metra ciętego na Allegro czy np. w Orion Gdynia. Zdaje mi się, że akurat uszczelka powinna być trochę grubsza niż masz fabryczną - oprócz kurczenia się to również tutaj rolę gra ugniatanie się gumy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Może i łatwo kupić bo są ale nie wymieni tej uszczelki bez zdejmowania szyby chyba że przednią już szklarz wymienił i popełnił błędy montażowe.. Piotrku nie kombinuj kup szersze zakończenie zaślepkę. Co byś nie kombinował będzie zawsze niepowodzeniem, nawet nie próbuj grzać i naciągać przyjdzie zima i gdzieś ci przerwie się wyżej a to bardziej zaboli w wyglądzie.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
Może i masz rację.
Z zamiarem zrobienia z tym coś noszę się już jakiś czas ale teraz to już kosmos jakiś się robi.
Na pewno z przodu była wymieniana szyba , czy z tyłu to nawet nie mam pojęcia powiem szczerze. Aż zobaczę któregoś dnia.
Z zamiarem zrobienia z tym coś noszę się już jakiś czas ale teraz to już kosmos jakiś się robi.
Na pewno z przodu była wymieniana szyba , czy z tyłu to nawet nie mam pojęcia powiem szczerze. Aż zobaczę któregoś dnia.
-
- Forum Audi 80
Ale error. A ja myślałem, że chodzi o uszczelkę klapy :O
Zapewne spod tych plastikowych łączników wystają już końce? Dopasować jakiś kawałeczek gumy i wpasować, szkoda zdejmować szyby tylko by założyć nie pokurczoną.
Zapewne spod tych plastikowych łączników wystają już końce? Dopasować jakiś kawałeczek gumy i wpasować, szkoda zdejmować szyby tylko by założyć nie pokurczoną.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Powiem ci Piotrku że wymieniałem przednią cholernie ciężko było i dużo strachu prawie cały dzień męczyłem a nowa po 2 latach też się skurczyła. Wiec moja praca poszła na marne bo efekt ten sam nie ma nawet możliwości klejenia jej do szyby by się nie kurczyła nowa bo wszystko musisz uwalic wazeliną bo inaczej nie wejdzie. Tylną nie ruszałem bo mam oryginalną i jest nie do ściągnięcia. A w nowych kompletach zamiennikach jest ten łącznik wiec musi gdzieś być na metry.
-
- Forum Audi 80
To widzę lipa. Tak coś myślałem, że zamiennik zestarzeje się kilka razy szybciej.
Niedługo oddam auto na wymianę szyby, bo ponad 400 tys. km widać na niej oczywiście bardzo mocno i trzeba poprosić szybiarzy by założyli starą uszczelkę jeśli się będzie jeszcze dało.
Niedługo oddam auto na wymianę szyby, bo ponad 400 tys. km widać na niej oczywiście bardzo mocno i trzeba poprosić szybiarzy by założyli starą uszczelkę jeśli się będzie jeszcze dało.
- cyssiek
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
Robiłem takie cyrki co prawda w E36 i E38 ale moje spostrzeżenia są takie:
Robota okropna, łatwo popsuć, efekt dobry tylko i wyłącznie jak Ci się uda na 100%, nie wątpiąc w umiejętności Twoje to jednak 99% że to się nie uda. Szkoda zachodu, tak jak wyżej wspomniał ktoś, dorób sobie końcówki. Lepiej nie będzie, 30 lat nie cofniesz
Robota okropna, łatwo popsuć, efekt dobry tylko i wyłącznie jak Ci się uda na 100%, nie wątpiąc w umiejętności Twoje to jednak 99% że to się nie uda. Szkoda zachodu, tak jak wyżej wspomniał ktoś, dorób sobie końcówki. Lepiej nie będzie, 30 lat nie cofniesz