[A80 B4] Red abt
[A80 B4] Red abt
Siemka, jest to moja druga audi 80 b4 z tym samym silnikiem, ABT o mocy 90KM z lpg... Audike kupiłem (okazyjnie?) za tysiaka, dlugo szukalem, i sie trafił nie tyle rodzynek co zgniła śliwka , moje wymagania były takie aby przejechała do domu ,
Wyposażenie samochodu to totalna bieda edyszyn, nic tam nie było z elektryki, przez jakies dwa, trzy miesiace czasu poprawiałem ją mechanicznie,
wymieniłem m.in wiązke klapy tył, wąż podciśnienia, waż płynu chlodniczego do kolektora, nagrzewnice, pająk, wymiana uszczelki kolektora ssącego wraz z oringiem, dołożyłem elektryczne lusterka, bo ileż to można krecic tymi pokrętłami... kupiłem zderzak coupe i zrezałem jego mocowania w planach jeszcze dużo dużo... na tą chwile w aucie robie blacharke zewnętrzną wraz z lakierem,
zdj starej audi... wspomnienia zdj, czerwonej
Wyposażenie samochodu to totalna bieda edyszyn, nic tam nie było z elektryki, przez jakies dwa, trzy miesiace czasu poprawiałem ją mechanicznie,
wymieniłem m.in wiązke klapy tył, wąż podciśnienia, waż płynu chlodniczego do kolektora, nagrzewnice, pająk, wymiana uszczelki kolektora ssącego wraz z oringiem, dołożyłem elektryczne lusterka, bo ileż to można krecic tymi pokrętłami... kupiłem zderzak coupe i zrezałem jego mocowania w planach jeszcze dużo dużo... na tą chwile w aucie robie blacharke zewnętrzną wraz z lakierem,
zdj starej audi... wspomnienia zdj, czerwonej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [A80 B4] Red abt
No to powodzenia w odchwaszczaniu bo z tego co piszesz to trochę tego może być.
z audiką cały czas coś działam w wolnym czasie, poki co udało sie pomalować bude w czarny kolor, więc już nie taka do końca red , w miedzyczasie działam z resztą drzwiami, klapami, błotnikami zderzakami
no i z czerwonej zrobiła sie czarna prawie że w pełni do tego dołożyłem elektryczne szyby na przód, poki co auto zaczyna jako tako wyglądac, mam nadzieje ze jeszcze w tym sezonie wyjedzie został rowniez kupiony komplet felg 17 do audiki firmy PLW
audika odmalowana, zostały drobiazgi typu halogeny, alusy i jakies tam mody polepszajace wyglad czy prowadzenie zderzak na gładko nie siadł jak trzeba ale tragiicznie tez nie jest pierwsza przejazdzka w tym roku za nami ;P
- Sagitari
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Przez chwilę myślałem, że to LY6P, czyli czarna zieleń, jak to nazywam. Malowałeś ją samodzielnie w garażu ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
Nie raz malowanie garażowe wychodzi lepiej jak u lakiernika Kawał dobrej roboty
- Sagitari
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
No to dopiero wyzwanie, trzeba sporo odwagi, żeby tak całą karoserię Jak dotąd podejmowałem się tylko prac na grubych natryskach typu baranek na próg i inne pochodne. Jak to wygląda od strony sprzętowej ? Czy do pistoletu używasz jakiejś specjalnej mocnej sprężarki, czy wystarczy taka najprostsza ?
Ja do lakierowania kupowałem sprężarkę kowala z alledrogo 100l dwutlok z wydajnością około 350l/min jako, pistolet jeden sico do Klary, drugi do podkładów bazy Adler GT, także profesjonalnie nie było, co do kompresora przydałby się mocniejszy bo czuć było na większych elementach spadki ciśnieniaSagitari pisze: ↑17 cze 2022, 09:44No to dopiero wyzwanie, trzeba sporo odwagi, żeby tak całą karoserię Jak dotąd podejmowałem się tylko prac na grubych natryskach typu baranek na próg i inne pochodne. Jak to wygląda od strony sprzętowej ? Czy do pistoletu używasz jakiejś specjalnej mocnej sprężarki, czy wystarczy taka najprostsza ?
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
O cię kurna! Jesteś na wakacjach w górach!
Ps: Szacun z git autem.
Ps: Szacun z git autem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Daniel
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG
Bez przesady heh dobrze wygląda dawaj na vag Legnica zlot młyn Zawadka. Będą 3 szt audi 80 cabrio i jeden Avanti