Witam, mam problem co do załączania się wentylatora . Zacznę od początku mojego problemu, więc w drodze do domu nie załączył mi się wentylator, zmostkowałem czujnik/włącznik wentylatora (chodził cały czas) wymieniłem czujnik i po wymianie nadal nie chodził . Wszystko wyglądało okej, po jakimś czasie odkryłem że nie mam bezpiecznika od pierwszego stopnia wentylatora po jego włożeniu przy dopiero 100°C się odpalił.
Więc problem leży w tym że załącza się dopiero przy 100°C jak przejechałem się kilka kilometrów to nie było opcji Aby do tej temperatury doszło dopiero na postoju osiąga taka temperaturę (wcześniej szybciej się odpalał)
(Nie raz ktoś tam mówił, że stare auta tak mają od 100°C się odpala ale przy tej temperaturze to słychać jak w chłodnicy się gotuje)
[B4 2.0 ABT] Wentylator
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B4 2.0 ABT] Wentylator
Ile kabli dochodzi do czujnika na chłodnicy? 2 czy 3? Bo jak 2 to masz tylko jeden bieg. Mi przy jeździe po 20 tysięcznym mieście nigdy nie załączył się wentylator.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Zgadza się Maćku, ja tu podejrzewam grubsze tematy.
A przy ilu kolega by chciał by się wentylatory załączały?
A przy ilu kolega by chciał by się wentylatory załączały?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Mam dwa piny na czujniku, nie wiem jak było wcześniej podłączone że chodziło bez tego bezpiecznika od I stopnia
No chciałbym żeby chociaż wcześniej się odpalał bo przy częstych krótkich jazdach nawet termostat się nie otworzy
No chciałbym żeby chociaż wcześniej się odpalał bo przy częstych krótkich jazdach nawet termostat się nie otworzy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michał
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Jak już na samym początku wspomniałem że przy tych 100°C to wszystko aż się gotuje, przed wymianą załączał się około 95°C . Czytałem u innych że im 90/92/95 się odpala. A u mnie żeby do tej 100 doszło to naprawdę bym musiał butować albo gazować na postoju
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Sorry ta ja już zgłupiałem i nie wiem o co biega. Może ktoś inny się na to porwie.