Jak w temacie, zastanawiam się, co to za biały kabelek. Jest ucięty, więc podejrzewam, że albo ktoś coś dorobił, tylko nie wiadomo, co autor miał na myśli, albo to powinno być z czymś połączone, a nie jest. Jakieś pomysły do czego to jest i co z tym fantem zrobić?
[B4 ALL] Ucięty kabel w liczniku
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 ALL] Ucięty kabel w liczniku
To sygnał wyj z prędkościomierza z tego co mi się wydaje ale do czego ktoś go podłączał to, hmm któż to może wiedzieć.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
A mogła to być jakaś druciarska naprawa? Bo z tego co widzę, to padnięte są liczniki kilometrów.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Trzeba by patrzeć co i jak ktoś robił, tak to mi ciężko teraz powiedzieć co ktoś miał na myśli. Gdzieś na forum masz schemat pytki PCB i tam można by rzucić okiem. Ale to pewnie i tak nie wiele da jak nie odnajdziesz drugiego końca tego przewodu.
Takim sposobem tego co piszesz nie naprawi i tak bo usterka którą opisujesz ma tylko dwa mankamenty które najczęściej padają: zębatka w liczniku lub impulsator w skrzyni. A tematów o tym cala masa na forum, więc ja tu nic nowego nie piszę.
Takim sposobem tego co piszesz nie naprawi i tak bo usterka którą opisujesz ma tylko dwa mankamenty które najczęściej padają: zębatka w liczniku lub impulsator w skrzyni. A tematów o tym cala masa na forum, więc ja tu nic nowego nie piszę.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
To tak dla potomnych: spec od tych spraw powiedział, że coś takiego to najprawdopodobniej taksówka była i tam był podłączony licznik taksy. Sprawa niebicia kilometrów rzeczywiście niepowiązana.