[B4 1.9 1Z] Losowo mrugające czerwone kontrolki
[B4 1.9 1Z] Losowo mrugające czerwone kontrolki
Witam, borykam się z problemem mrugania kontrolek od płynu chłodniczego, hamulcowego i oleju. Towarzyszy im również buzzer. Nie wiem jak powinien on brzmieć, ale u mnie słychać go, jakby ktoś maltretował kota.. Nie jest ten dźwięk tego samego tonu, bądź długości. Mruganie kontrolek też jest nieschematyczne. Dzieje się to losowo, niezależnie czy auto jest na biegu jałowym, czy podczas jazdy, ani też na konkretnym przedziale obrotów. Czasem się to zdarza, a czasem jest spokój. Dodam też, że raz na jakiś czas podczas jazdy zaczyna się żarzyć, bądź świecić kontrolka jedna z tych górnych i zgaszenie świateł i ponowne włączenie niweluje problem.
Wszystkie płyny mają poziom. Ma ktoś jakieś pomysły od czego zacząć? Czy stabilizator napięcia w zegarach może mieć z tym coś wspólnego, czy odpowiada on tylko za temperaturę i poziom paliwa?
Pozdrawiam
Wszystkie płyny mają poziom. Ma ktoś jakieś pomysły od czego zacząć? Czy stabilizator napięcia w zegarach może mieć z tym coś wspólnego, czy odpowiada on tylko za temperaturę i poziom paliwa?
Pozdrawiam
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Nadwozie: Avant
Re: [B4 1.9 1Z] Losowo mrugające czerwone kontrolki
Kolego , możesz powiedzieć co było przyczyną migających kontrolek? U mnie jest dokładnie to samo. Ładowanie jest, płyny sprawdzone, masy są.
- darekmalickiwp
- Forum Audi 80
- Imię: Darek
- Nadwozie: Avant
Re: [B4 1.9 1Z] Losowo mrugające czerwone kontrolki
Trzeba wymienić MC. Odkręca się 3 wkręty. Koszt używki ok 70 zł.