Jak w temacie, poszukuję pomysłów na kompatybilne gałki do dźwigni. Trochę odgrzewam kotleta, ale trochę lat minęło i dostępność jest zapewne inna niż przed laty.
Z tego co wiem, kompatybilne są pierwsze wypusty A4, A6 i bodaj A8, niemniej stan ze względu na wiek i zużycie zwykle jest słaby, a cena nieadekwatna. Chętnie więc przytulę pomysł na jakieś fajne skórzane zamienniki, aczkolwiek to co alledrogo proponuje to albo mi się gryzie jakoś ze stylistyką bieda ABT, albo po prostu nie podoba mi się wizualnie.
Nie ciśnie mnie absolutnie na kultowe ori, interesuje mnie efekt końcowy. Oryginalna gałka raz że mi się odrobinę rozłazi, a dwa to wymieniłem mieszek na nowy ze skóry naturalnej i jednak już trochę to do siebie nie pasuje. Obszycie chyba mija się celem, zwłaszcza że pewnie za te pieniądze miałbym nowiutką gałkę.
Jeżeli da się coś w miarę bezboleśnie zaadaptować z innych samochodów, to też chętnie.
[B4 ALL] Kompatybilne gałki dźwigni
- cyssiek
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 ALL] Kompatybilne gałki dźwigni
Kupujesz tulejkę gwintowaną wew/zew (taką do naprawy gwintów) i albo sobie rozwiercasz albo szukasz takiej pasującej. Wklejasz na czerwony klej do gwintów, nakręcasz, masz co chcesz. Pozdrawiam
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na fejsie kolega sprzedaje nowe drewniane gałki jeśli interesuje to Ciebie.
Krzysiej 84 Jak mozesz to daj namiar na swojego kumpla Chetnie przygarnalbym drewniana galke do swojej Balbiny
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM