Wymiana pompy paliwa i filterka 2.0 abt
-
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Wymiana pompy paliwa i filterka 2.0 abt
Witam. Zmuszony byłem do wymiany pompki paliwa w zbiorniku i z jej wyciągnięciem nie było większych problemów. Gorzej jest z tym filterkiem co widzę go w środku tych plastików. Pytanie jak się za to zabrać żeby nie połamać bo ja na jakieś zatrzaski w ciasnotach nie mam za bardzo cierpliwości
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
- Kontakt:
Re: Wymiana pompy paliwa i filterka 2.0 abt
Podpowiesz jak wyjąć tą pompę? U mnie za cholerę nie chce wyjść mimo odginania tych zatrzasków...
I druga rzecz - Tobie też ta pompa tak dość luźno lata w koszyku? Mam na myśli ten tak jakby jeden koszyk włożony w drugi
I druga rzecz - Tobie też ta pompa tak dość luźno lata w koszyku? Mam na myśli ten tak jakby jeden koszyk włożony w drugi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
- Kontakt:
Re: Wymiana pompy paliwa i filterka 2.0 abt
Musi ale nie chce
Będę jeszcze dzisiaj walczył, może coś przeoczyłem. W każdym razie, żeby samą pompkę wyjąc wystarczy (przynajmniej w teorii) jedynie odgiąc te 2 uszy na zewnątrz dość mocno i jednocześnie ciągnąć pompkę ku górze tak?

Będę jeszcze dzisiaj walczył, może coś przeoczyłem. W każdym razie, żeby samą pompkę wyjąc wystarczy (przynajmniej w teorii) jedynie odgiąc te 2 uszy na zewnątrz dość mocno i jednocześnie ciągnąć pompkę ku górze tak?