Wymiana licznika w 80 cabrio
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.0 ABK
Wymiana licznika w 80 cabrio
Witam. Mam pytanie o zegary/licznik w audi 80 cabrio.
Chodzi o to że obecnie mam licznik z zegarkiem zamiast obrotosciomierza, prawdopodobnie licznik był już wymieniany.
Chce założyć licznik z obrotosciomierzem i teraz pytanie czy od każdej 80 z silnikiem benzynowym licznik będzie pasował czy musi być od cabrio.?
Chodzi o to że obecnie mam licznik z zegarkiem zamiast obrotosciomierza, prawdopodobnie licznik był już wymieniany.
Chce założyć licznik z obrotosciomierzem i teraz pytanie czy od każdej 80 z silnikiem benzynowym licznik będzie pasował czy musi być od cabrio.?
- Maks2e
- Forum Audi 80
- Imię: Maksymilian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 AAD
Re: Wymiana licznika w 80 cabrio
Od każdej
-
- Forum Audi 80
Dzięki...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Jakbyś wsadzał od B3 to trzeba przełożyć tą środkową wstawkę i najlepiej wkładaj od wersji z silnikiem który ma tyle cylindrów co twój bo będzie obroty przekłamywać
-
- Forum Audi 80
Ok... Odświeżę temat.
Zakupiłem licznik z obrotosciomierzem z 80b4 benzyna, 4 cylindry wyskalowany do 220km/h.
Zrobiłem przekladke i zobaczyłem za licznikiem oprócz 3 kostek do jego podpiecia mała żarówkę na przewodzie która wychodziła z wiązki z jednej kostki. Po włączeniu świateł postojowych zarowka się zapala ale gasie jak włączę normalnie światła. Ma ktoś pomysł o co chodzi?
Zakupiłem licznik z obrotosciomierzem z 80b4 benzyna, 4 cylindry wyskalowany do 220km/h.
Zrobiłem przekladke i zobaczyłem za licznikiem oprócz 3 kostek do jego podpiecia mała żarówkę na przewodzie która wychodziła z wiązki z jednej kostki. Po włączeniu świateł postojowych zarowka się zapala ale gasie jak włączę normalnie światła. Ma ktoś pomysł o co chodzi?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Tak ma być.
-
- Forum Audi 80
Twój samochód to nie jest jakaś wersja włoska? Bo tam wymagali kontrolkę od świateł pozycyjnych.
-
- Forum Audi 80
Auto osobiście wprowadziłem z Niemiec, czy jest to wersja włoska to nie mam pojecia alw zarowka z instalacja wygląda fabrycznie. Tylko teraz pytanie gdzie ta żarówkę wsadzić bo była luźno za zegarami?
-
- Forum Audi 80
Wpina się tam gdzie te 3x3 kontrolki pewne. Zobacz w liczniku czego nie masz zaślepionego naklejką
A masz kontrolkę od poduszek powietrznych jeśli masz poduszki. Albo od dachu?
A masz kontrolkę od poduszek powietrznych jeśli masz poduszki. Albo od dachu?
-
- Forum Audi 80
Stary licznik ten z zegarkiem też nie jest orginalny bo podswietlilem latarka kontrolki to mam świecę żarowe, airborne itp. Nowy licznik z obrotosciomierzem ma podobne kontrolki. Nie ma kontrolki od dachu a chyba powinna być zamiast świeć zarowych. Poduszek w aucie nie mam, nie wiem jak kontrolka pasów ale jakieś kable widziałem w fotelach. Na allegro zamówiłem kontrolki do cabrio gdzie jest ikonka dachu itp. Ta żarówkę z kabelki emocji wsadze chyba w miejsce gdzie pokazuje światła czy kierunkowskazy od przyczepki bo nie mam innej wizji. Tak to jest jak się kupi 30 letnie auto z Niemiec....
-
- Forum Audi 80
Witam.. To znów ja i odsiweze temat...
Ogólnie to wyszło tak że chyba będę musiał kupić 3 zegary.
Te zegary co kupiłem z obrotosciomierzem to chyba lipa, nie działało naliczanie km i podswietlenie całych zegarów wi c znalazłem filmik jak zrobic naliczanie km.
Rozebralem zegary i okazało się że jest uszkodzona taka mała żółta zębatka, nie było zębów na oo 1/4 obwodu więc stwierdziłam że z dwóch zegarów złożę jeden i lipa.... Może stare zegary mimo że vdo są inne.
W moich starych zegarach prędkościomierza ma płytkę od tyłu i silniczek ma slimak i tak przekazuje na naliczanie km, do tego wyrwałem wskazówkę od prędkości bo nie chciała się wykręcić.
W nowych zegarach z obrotowciomierzem plytka jest od boku z silniczkien i jest uszkodzona mała żółta zębatka, wskazówkę wykręciłam w prawo... O co tu chodzi?
Ogólnie to wyszło tak że chyba będę musiał kupić 3 zegary.
Te zegary co kupiłem z obrotosciomierzem to chyba lipa, nie działało naliczanie km i podswietlenie całych zegarów wi c znalazłem filmik jak zrobic naliczanie km.
Rozebralem zegary i okazało się że jest uszkodzona taka mała żółta zębatka, nie było zębów na oo 1/4 obwodu więc stwierdziłam że z dwóch zegarów złożę jeden i lipa.... Może stare zegary mimo że vdo są inne.
W moich starych zegarach prędkościomierza ma płytkę od tyłu i silniczek ma slimak i tak przekazuje na naliczanie km, do tego wyrwałem wskazówkę od prędkości bo nie chciała się wykręcić.
W nowych zegarach z obrotowciomierzem plytka jest od boku z silniczkien i jest uszkodzona mała żółta zębatka, wskazówkę wykręciłam w prawo... O co tu chodzi?
-
- Forum Audi 80
Można kupić na allegro nowe zębatki do przebiegu dla licznika VDO.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Ja adoptowalem z licznika golfa 2 taka zębatkę. Ogólnie to częsty temat nie liczenia przebiegu.
Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
A żarówkę u mnie ( niegdyś ada silnik auto na włoski rynek ) ma zielona kontrolkę włączenia pozycji.
Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
A żarówkę u mnie ( niegdyś ada silnik auto na włoski rynek ) ma zielona kontrolkę włączenia pozycji.