Cześć! Chciałbym zmienić kierownicę w B4 ABT z 1994 ze standardowej na tę nieco "masywniejszą". Moje pytanie to czy podejdzie to na zasadzie plug&play? Znajomy mechanik ostrzegł mnie, że mogą tam być jakieś niuanse typu taśmy inne i tym podobne, dlatego też wolę spytać bardziej wtajemniczonych.
Pytanie dodatkowe: jeśli nie taka jak niżej, to jakie można wsadzić na zasadzie plug&play? Tylko nie mówię o jakichś odjechanych sportowych, bo to trochę agrotuning by był przy 90-konnym silniku z gazem.
Na taką chciałbym zmienić:
Taka jest:
[B4 ABT '94] Zmiana kierownicy
- cyssiek
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 ABT '94] Zmiana kierownicy
Czy nowsza kierownica jest od jakiegoś C4? Może być różnica w wielorowku. Swoją drogą pomiędzy tymi kierownicami to ja nie widzę wiele różnicy
A o takiej z coupe nie myślałeś? Ditch safety but ride in style
A o takiej z coupe nie myślałeś? Ditch safety but ride in style
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
No weź, różnica jest, głównie ksztaltem jaska czy tam klaksonu.
No były dwa rozmiary wieloklinów ale jakie one w sensie te na zdjęciu mają nie wiem.
A ta pierwsza nie wiem czy nie jest z a4 b5.
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Moja jedna 94r ma ( miała ) zwykła kiere ( ta cienka ) i mały wieloklin, druga też 94 gdzieś końcówka. Ma poduszki, czyli ta gruba kierownice. I duży wieloklin. Pozyskać taki można z grupy vag golf 2,3, pasat b3b4. Problemem zostaje przeróbki klaksonu i wyłącznie kierunkowskazów
Dodano po 30 sekundach:
Ale są tematy o takich przeróbkach
Dodano po 30 sekundach:
Ale są tematy o takich przeróbkach
-
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Tamtą kierę widziałem w 80-tce B4 w dieselu, więc nie wiem, czy takie wyjeżdżały w jakiejś opcji, czy jakieś przeróbki Hans robił.
Co do coupe, to pewnie że myślałem o takich kierownicach, tyle że mam wrażenie, że przy 90-konnym ABT to już agro tuning. XD
Jak ma być rzeźbienie takie, to już wolę przeznaczyć tę kasę na obszycie tej kiery skórą.