[B4 80 1.9 TDI 1Z] miga kontrolka świec żarowych.
[B4 80 1.9 TDI 1Z] miga kontrolka świec żarowych.
witam. lałem paliwo z karnistra polskie i kolega pomylił karnistry i w jednym był płyn do chłodnicy ale nalałem go ok 0,5 do 1 litra na 70 litrów ropy. Niby nic ale samochód stanął po 100 metrach. glikol wypompowałem ze zbiornika bo jesdt ciezki i osadził się na dole ale wszu\ytko poszło w układ wiecstarałem sie to przepalić podłączyłem samochód do prostownika i kreciłem raz po raz kopcił białym dymem jaK MGŁA. potem wziełem go na chol i odpaił pokopcił troche i teraz jest ok. tylko że padły mi wszytkie swiecie. od tamtegoi czasu przejechałem juz ok 1000 km i miga mi ciągle kontrola świec żarowych nie wiem co to może być. świecie sa ok bo nowe i samochód pali bez zająkniecia. powiedzcie mi jescze co mogło by sie przy tym jesczew uszkodfzić., wtrysk, pompa czy moze pompa sie rozregulowała, jest podobno jakiś czujnik pod pompą który jest odpowiedzialny za wyłańczanie sie świec po ogrzaniu i może on poszedł bo jest w pompie i glikol szedł przez niego, może wtrysk, albo ten wtrysk ze ssaniem??? pomocy
Kolego jestem nowy na tym forum ale przeczytałem o silnikach wysokopreżnych prawie wszystko co jest na forum i juz bylo gdzieś pisane o tej migającej kontrolce od świec i pisało tam że kontrolka miga gdy jest woda w filtrze paliwa, więc na Twoim miejscu sprawdził bym filtr paliwa. ujak znajde na forum to wrzuce link do tej dyskusji.