[80 B4] Głośny szum alternatora.
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bylem wczoraj przy okazji u najblizszego elektryka samochodowego i zapytalem i taka usluge, z tego co mi powiedzial to:
- koszt lozysk, ok 30 zl za sztuke
- koszt szczotek+regulatora - ok 30-40 zl
- koszt roboty okolo 140-150 zl
1) chyba drogo co?
2) czy to prawda ze szczotki i regulator to jeden modul i nie kupuje sie tego oddzielnie?
1) chyba drogo co?
2) czy to prawda ze szczotki i regulator to jeden modul i nie kupuje sie tego oddzielnie?
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Witam za łożyska polskie za komplet 16zł chyba że chce ći zamontować niemiecki to pewnie sa droższe nie wiem jak u ciebie ale w B3 szczotki są osobno nie trzeba wymieniać całośći umnie za wymiane łożysk szczotki nowe kółko po którym chodzi pasek bo stare się rozsypało i drugi wirnik bo jak te kółko się rozsypało to uszkodziło gwint wirnika wszystkie cześći jego zapłaćiłem 180 zł powodzenia
Kopmplet łożysk kupisz na Jaktorowskiej w W-wie za 45 PLN.xavier pisze:Bylem wczoraj przy okazji u najblizszego elektryka samochodowego i zapytalem i taka usluge, z tego co mi powiedzial to:
1) chyba drogo co?
Szczotki są sprzedawane w komplecie z regulatorem napiecia.
Dzieki, podjade tam ktoregos dnia i kupie lozyska, mam nadzieje ze bede tez w stanie dostac od reki regulator ze szczotkami. Od kumpla juz zalatwilem sciagacz do lozsk, takze bede chyba sam atakowal ten alternator i probowal to wszystko wymienic (moze w weekend)
[ Dodano: 2008-01-08, 11:40 ]
No dzisiaj autko mi rano kleklo zakrecil pare razy i rozrusznik zmarl. jade dzisiaj po te czesci i sie biore za naprawe alternatora. Aku ma 2 miesiace, MOLL, 50Ah, jak sie bedzie dalej powtarzac po naladowaniu aku i wymianie elementow w alternatorze to jade do elektryka zeby sprawdzic czy nie mam jakichs dziwnych uplywow pradu bo to jest co najmniej dziwne
[ Dodano: 2008-01-08, 15:32 ]
Zakupilem czesci w sklepie Auto-Starter na Al Wilanowskiej 364 B (jest tez sklep na ul Marsa 83).
Duze lozyska FAG - 50 PLN
Male lozysko (jakis inny producent koreanski) - 10 PLN
regulator napiecia wraz ze szczotkami (nie pamietam producenta, dunski bodajrze) - 40 PLN
czyli razem 100PLN
Dowiedzialem sie tez, ze taki alternator nowy kosztuje okolo 350 PLN wiec zbyt duze naprawy sa raczej nieoplacalne w tym wypadku. Jakbym mial jeszcze zaplacic temu alektrykowi za robote 150 PLN to bym chyba kupil nowy alternator z gwarancja i sam sobie go przykrecil, wielkiej filozofii nie ma. W kazdym razie sklep chyba dobry, dobrze wyposazony, maja wiele czesci elektromechanicznych (procz alternatorow nowych i czesci, to jeszcze np sondy lambda i inne). Regeneruja tez alternatory, na miejscu mozna pomierzyc parametry regulatora itp.
[ Dodano: 2008-01-08, 11:40 ]
No dzisiaj autko mi rano kleklo zakrecil pare razy i rozrusznik zmarl. jade dzisiaj po te czesci i sie biore za naprawe alternatora. Aku ma 2 miesiace, MOLL, 50Ah, jak sie bedzie dalej powtarzac po naladowaniu aku i wymianie elementow w alternatorze to jade do elektryka zeby sprawdzic czy nie mam jakichs dziwnych uplywow pradu bo to jest co najmniej dziwne
[ Dodano: 2008-01-08, 15:32 ]
Zakupilem czesci w sklepie Auto-Starter na Al Wilanowskiej 364 B (jest tez sklep na ul Marsa 83).
Duze lozyska FAG - 50 PLN
Male lozysko (jakis inny producent koreanski) - 10 PLN
regulator napiecia wraz ze szczotkami (nie pamietam producenta, dunski bodajrze) - 40 PLN
czyli razem 100PLN
Dowiedzialem sie tez, ze taki alternator nowy kosztuje okolo 350 PLN wiec zbyt duze naprawy sa raczej nieoplacalne w tym wypadku. Jakbym mial jeszcze zaplacic temu alektrykowi za robote 150 PLN to bym chyba kupil nowy alternator z gwarancja i sam sobie go przykrecil, wielkiej filozofii nie ma. W kazdym razie sklep chyba dobry, dobrze wyposazony, maja wiele czesci elektromechanicznych (procz alternatorow nowych i czesci, to jeszcze np sondy lambda i inne). Regeneruja tez alternatory, na miejscu mozna pomierzyc parametry regulatora itp.
-
- Forum Audi 80