[2.6 V6 ABC A6 C4] Brak zasilania halli .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC
Re: [2.6 V6 ABC A6 C4] Brak zasilania halli .
Panowie 2 sterownik miał przelutowanego procka z immo z oryginalenego ECU, tak jak pisałem brak było sterowania wtrysków. Wpadłem w szał dostałem 3ci komp na próbę, uwaga immo mrygaa odpala na chwilę i gaśnie ,więc sprawa wyjaśniona immo do wyrzucenia i auto będzie hulać.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Przylutowywanie procesora czy pamięci nie było nawet konieczne bo to chyba system immo 1 albo immo 2 a tam w kompie silnika nie ma wkodowanego vinu. Jedynie po podmianie komputera trzeba wejść w moduł immo vagcomem/vcdsem i chyba w pierwszym kanale adaptacji zrobić reset.
Zamiast grzebać w kompie można podłączyć taki emulator aby oszukać komputer że jest tam sprawne immo: https://www.autotronika.pl/pl/katalog/i ... mocja.html
Zamiast grzebać w kompie można podłączyć taki emulator aby oszukać komputer że jest tam sprawne immo: https://www.autotronika.pl/pl/katalog/i ... mocja.html
-
- Forum Audi 80
Nawet nie mów kolego że mogę vcdsem zrobić tak by chodziło to auto na tym kompie ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
No powinno się dać. Kiedyś znajomemu w A6 C4 po wymianie kompa tak robiłem tylko z silnikiem 1.8 20V. Tylko nie wiem czy on tam nie miał osobnego modułu immoblisera jak był jeszcze w 80tkach. A czy po 97r nie zintegrowali immo do licznika jak w innych modelach to nie wiem.
Tylko zobacz w błędach czy rozpoznaje kluczyk. Bo nie jestem pewien czy nie powinna gasnąć nawet jak masz ECU podmienione.
Tylko zobacz w błędach czy rozpoznaje kluczyk. Bo nie jestem pewien czy nie powinna gasnąć nawet jak masz ECU podmienione.
-
- Forum Audi 80
U mnie jest moduł immo za licznikiem .