Witam,
Działa mi tylko 4 bieg nawiewu, wiem ze temat stary i dobrze opisany ale u mnie problemem są powyginane blaszki. I teraz pytanie do Was; macie jakiś sposób(narzedzie) żeby w miarę możliwości sprawnie dało sie je powyginać, tak aby stykały sie w wyznaczonym miejscu? Lutowanie odpada bo za bardzo sie nagrzewają. Czy lepiej po prostu kupić cały panel?
Działa tylko 4 bieg nawiewu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Działa tylko 4 bieg nawiewu
Podjedź na najbliższą stację demontażu aut, albo na skup złomu i wymontuj sprawną część używaną.
Ja miesiąc temu kupiłem dwa wiadra części do Audi 80 ze skupu złomu za 44 złote (sam odkręciłem potrzebne mi części).
Ja miesiąc temu kupiłem dwa wiadra części do Audi 80 ze skupu złomu za 44 złote (sam odkręciłem potrzebne mi części).
- bary6798
- Forum Audi 80
- Imię: Kacper
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
Pomysł nie głupi, tylko u mnie na złomie żydki kasują za złom z aut jak za zboże, jeszcze mają tylko jedną 80tke na stanie i to rozebraną prawie że do karoserii
-
- Forum Audi 80
Wszystko zależy od właściciela skupu złomu i pracowników
Dodano po 23 minutach 53 sekundach:
W mieście gdzie obecnie mieszkam, bez problemu można odkupić wybrany złom po cenie 3 zł za kilogram. W innym mieście 70 km dalej są 3 skupy i na każdym inna polityka cenowa – właściciel największego skupu sprzedaje złom po zawyżonych stawkach za kilogram albo wycenia je według cen przedmiotów używanych ze znanych portali aukcyjnych. W moim rodzinnym mieście są dwa skupy – na jednym spoko personel, ceny umowne (można się targować) lub według kilograma, na innym skupie personel „trzęsie portkami” jak tylko próbuję coś wygrzebać z kontenera, a transakcje trzeba finalizować w ukryciu za kontenerem – bo „są kamery z ochrony środowiska i żaden element przekazany na skup nie może być z powrotem sprzedany”.
Dodano po 23 minutach 53 sekundach:
W mieście gdzie obecnie mieszkam, bez problemu można odkupić wybrany złom po cenie 3 zł za kilogram. W innym mieście 70 km dalej są 3 skupy i na każdym inna polityka cenowa – właściciel największego skupu sprzedaje złom po zawyżonych stawkach za kilogram albo wycenia je według cen przedmiotów używanych ze znanych portali aukcyjnych. W moim rodzinnym mieście są dwa skupy – na jednym spoko personel, ceny umowne (można się targować) lub według kilograma, na innym skupie personel „trzęsie portkami” jak tylko próbuję coś wygrzebać z kontenera, a transakcje trzeba finalizować w ukryciu za kontenerem – bo „są kamery z ochrony środowiska i żaden element przekazany na skup nie może być z powrotem sprzedany”.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
No to niezły cyrk zaczyna robić się z transakcją w ukryciu , bo ochrona środowiska. Aby uprzykrzyć życie posiadaczom spalinówek , by tylko wypromować i wepchać coraz nowsze modele aut.
-
- Forum Audi 80
Kolego bary - jest oferta na ten panel
https://allegro.pl/oferta/panel-sterowa ... 4779993985
A tak przy okazji - wskoczyłem dzisiaj na najbardziej oddalony skup w mieście i po paru minutach wyciągnąłem z kontenera szczypce nastawne Heyco BMW - takie jak w linku ponizej
https://archiwum.allegro.pl/oferta/bmw- ... 34703.html
za sympatyczną kwotę 5 zł - można? Można...
https://allegro.pl/oferta/panel-sterowa ... 4779993985
A tak przy okazji - wskoczyłem dzisiaj na najbardziej oddalony skup w mieście i po paru minutach wyciągnąłem z kontenera szczypce nastawne Heyco BMW - takie jak w linku ponizej
https://archiwum.allegro.pl/oferta/bmw- ... 34703.html
za sympatyczną kwotę 5 zł - można? Można...
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Tam jest taki czarny przełącznik. Wala się tego. Ale wysyłka i czas na to poświęcony droższa ja ta pierdoła