Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kombajn DVD - opinie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
godzio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Kombajn DVD - opinie

Post autor: godzio » 04 sty 2008, 21:26

witam

od zawsze byłem nastawiony sceptycznie do tanich podróbek z chin, ale wczoraj przypadkiem znalazłem się w aucie kumpla, który przyjechał na wycieczkę na pomorze. Zobaczyłem w nim radyjko, ktore mnie zadziwiło. Bawiłem się nim przez 15 min i normalnie bajka. Ekran dotykowy. Filmy divx z napisami i w ogole. Plastik średniej jakości ale ładnie to wygląda wszystko.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 15:12 przez godzio, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 04 sty 2008, 21:34

witaj dokładnie tak jak napisałes cena nie jest wygórowana fajnie się prezentuje ale tak jak piszesz jak z trwałosćią fakt jest gwarancja ale tak normalnie masz czas oglądać filmy w aućie ja bym poczekał jak kolega z pół roku po użytkuje i zobaczysz ;-)

Awatar użytkownika
pilocik69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilocik69 » 04 sty 2008, 22:39

JA bym sie nie pachal w takie wynalazki, to sie tylko na zdjeciach ladnie prezentuje a trwaloscia napewno napewno nie dorownuje radyjka firmowym, ale to Twoja kasa kolego ........... <ok>

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 05 sty 2008, 00:13

Temat przydatności takiego radia byl juz poruszany na forum. Po co Divx w aucie cywilnym ? Mi byłby totalnie zbędny.

Abstrahując od jakości i producenta - znacie moje zdanie na ten temat...
Czy chciałbyś mieć w Audi 80 niebiesko podświetlane radio ?

Ja nie, nawet gdyby browarem psikało ;-)

Awatar użytkownika
mymaney
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mymaney » 05 sty 2008, 12:19

Doc pisze:Ja nie, nawet gdyby browarem psikało ;-)
Tu bym się zastanowił ... :mrgreen:

A co do radyjek wyżej, to jeśli już to tylko monitor 10-14cali pod sufitem <ok>

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: RaKo » 05 sty 2008, 13:31

mymaney, 10 -14 cali to chyba w autobusie. :mrgreen:

Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 05 sty 2008, 14:20

Ma to dwie funkcje,które nie sa takie złe, bo faktycznie filmy DVD w samochodzie to moze i zbytek,ale każdy bajer jest fajny w samochodzie i lepiej jak cos jest jak miało by go nie być :) Te dwie funkcje o których wspomniałem to zestaw głośnomówiący i wyjście na kamerę cofania. Czyż nie jest to udogodnienie??
Pozostaje tylko kwestia jakości tego .

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 05 sty 2008, 15:21

Kolego to radyjko jest gabarytami większe i trzeba by się zastanowić czy nie przesłoni włączników na górze.

Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RAFAL » 05 sty 2008, 15:29

o wymiarach nie trzeba sie martwic ,bo wejdzie swobodnie ale co do firmy to nie bardzo jestem przekonany.mialem podobne ,ale po 7dmiu miesiacach rozlal mi sie delikatnie wyswietlacz.szczescie w tym ze kolega pracowal w tym sklepiei kaske mi zwrocili i kupilem inne.mozesz nie miec tyle szczescia ale tez nie musi sie zepsuc .radyjko fajne tylko ze zalezy jak na to patrzec <piwo>

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 06 sty 2008, 14:51

No tak wymiary kieszeni pasują lecz mi chodziło o to że ono będzie wystawało w górę i w dół i czy nie przysłoni przycisków nad radiem?

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 06 sty 2008, 17:31

te radyjka nie sa takie zle, bajer jest niezly, tylko dzwiek slabszy niz z markowek. nie spodziewaj sie ze to bedzie to samo co exad JVC.
co do niebieskiego podswietlenia to ja mam takie w moim sony i choc browarem nie sika to jakos zyje... moze dlatego ze to baaardzo wysoki model a kupilem za grosze i dlatego nie narzekam na kolory.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 07 sty 2008, 16:54

Wole poczciwe firmowe radio z empeczy :mrgreen: niż taki wybajerzony sprzęt. Za dobry sprzęt DVD trzeba wydać conajmniej ponad 2tys. Ale to rzecz gustu. Bardzo kuje w oczy z tym podświetlaniem nie wyobrażam sobie innego podswietlania niż czerwony jeśli chodzi o AUDI. Jak zmieniam u siebie w odtwarzaczu na np. niebieskie podświetlanie to zupełnie psuje to wygląd całej deski i kompletnie nie pasuje.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 07 sty 2008, 23:43

powstaje pytanie, po co ?
Divx dla pasażerów, dziecieków zeby w trasie wlaczyc im bajke ? Miła opcja, ale nie na takim monitorze i nie tak daleko od tylnej kanapy.

Dla kierowcy ? Bez sensu.

Jesli to ma byc praktycznie, to potrzebny jest 12 calowy monitor zamontowany miedzy siedzeniami tylnymi do podsufitki. Najlepiej chowany.
A jeszcze prosciej kupic dzieciakom przenosne DVD na dłuzsze trasy i z głowy.

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 08 sty 2008, 05:46

Ja powiem tak, takie 3,5 cala to naprawdę za mały ekranik :-/ nawet jak było by to najlepszej marki (co oczywiście nie zmieniło by faktu :-> ) Ja mam 6,5 lcd i nie raz na zmułke wieczorem z tylnej kanapy (z tylnej bo jest tam bardzo wygodnie) obejże wiadomości na tvnie przy leszku :mrgreen: i nie wytężam aż tak strasznie wzroku (może dla tego ze moge sobie ustawić kąt nachylenia monitora) ale na 3calowym to raczej tylko z przednich foteli. Bardziej niż divix (którego nie mam :-P ) czy dvd (mam i czasem sie przydaje )przydatny bardziej jest tuner Tv i możliwość na dłużych postojach zabicia czasu (czekając na ukochaną przed sklepem czy innymi dłuższymi pauzami których mi nie brakuję).
Ja osobiście nie jestem znawcą czy fanem róznego rodzaju zabudowy czy super brzmienia w aucie (tzn nie ma to dla mnie znaczenia) ważne że gra dobrze, najlepiej nie musi :-> Sevic który posiadam to jakaś duńska firma i choć nie jakaś znana to może lepsza niż to co na allegro po 700zł także może być i tak jak mówi większość ze te 3,5 cala co mają wszystko w sobie to jakieś badziewie :roll: ja na jakość wykonania swojego nie narzekam ;-)
Doc pisze:Abstrahując od jakości i producenta - znacie moje zdanie na ten temat...

albo jest za późno :mrgreen: albo nie rozumiem porównania :roll: :->
Doc pisze:Dla kierowcy ? Bez sensu
Jeżeli chodzi o takie wynalazki to nie wiem czemu każdy myśli ze to z myślą o pasażerach :roll: hehe :-P ja tam z tego często korzystam i sobie chwale (wole mieć skoro korzystam, niż nie mieć :-P ). Nic przez ponad rok się nie zepsuło, nic nie wylało itd. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kontestator
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kontestator » 09 sty 2008, 22:30

Doc pisze:Temat przydatności takiego radia byl juz poruszany na forum. Po co Divx w aucie cywilnym ? Mi byłby totalnie zbędny.

Abstrahując od jakości i producenta - znacie moje zdanie na ten temat...

Ja nie, nawet gdyby browarem psikało ;-)

czepiasz sie niebieskiego radia to jest nic, ludzie podświetlają sobie podłoge...

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl