[80 B4] Wymiana żarówek od przycisków świateł awaryjnych itd
[80 B4] Wymiana żarówek od przycisków świateł awaryjnych itd
Witam.
Kilka żarówek od przycisków świateł przeciwmgielnych, awaryjnych itd. nie działa. Zdjąłem dzisiaj przyciski i są małe żaróweczki które nie sposób wyjąć.
Opisze ktoś jak wymienić te żarówki?
Kilka żarówek od przycisków świateł przeciwmgielnych, awaryjnych itd. nie działa. Zdjąłem dzisiaj przyciski i są małe żaróweczki które nie sposób wyjąć.
Opisze ktoś jak wymienić te żarówki?
Od tylnej szyby by się zgadzało, ale i od świateł przeciwmgielnych są identyczne żaróweczki więc te będą lutowane. Żarówki od awaryjnych są inne, nie próbowałem ich wyjąć, ale podejrzewam, że też są lutowane, jutro sprawdzę.
Strasznie kłopotliwa jest ich wymiana, chyba odepnę cały przycisk z żarówkami od kostki i dam komuś kto mi je wymieni.
Strasznie kłopotliwa jest ich wymiana, chyba odepnę cały przycisk z żarówkami od kostki i dam komuś kto mi je wymieni.
stary poradzisz sobie :mrgreen: Piotrek dobrze gada, nie są lutowane, chwytasz nawet obcinaczkami do przewodów albo prosisz żonę/dziewczynę/siostrę/koleżankę z dłuższymi paznokciami i ci wyciągnie :lol: wyjątkiem jest regulacja wysokości świateł (i pewnie regulacja grzania foteli - ta sama zasada) ponieważ tam jest pokrętło i zwykła żarówka nie ma jak być umocowana, stąd jest przylutowana do płytki, na której znajduje się potencjometr i plastik przewodzący światło. więc jedynie ten musisz wyciągnąć, odpiąć i pobawić się z nim na osobności <ok>
dasz rade weź kolegów do pomocy czterech wystarczy ^^
dasz rade weź kolegów do pomocy czterech wystarczy ^^
- d1ogród
- Forum Audi 80
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B2
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.2 KV
Re: [80 B4] Wymiana żarówek od przycisków świateł awaryjnych itd
Witam odgrzewam trochę temat czy przyciski od klimatyzacji manualnej AC i REC są jakoś podświetlane i czy po wciśnięciu powinien powinny się zaświecać ? jak tak to jakie tam żarówki idą ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [80 B4] Wymiana żarówek od przycisków świateł awaryjnych itd
Po wciśnięciu AC i REC zaświeca się w każdym przycisku lewy górny róg na czerwono.