[B4 1.9TD AAZ] Jak podłączyć silniczek szyberdachu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B4 1.9TD AAZ] Jak podłączyć silniczek szyberdachu?
Witam, aby zamontować elektryczny mechanizm otwierania szyberdachu w aucie, gdzie jest instalacja elektrycznych szyb z wyjściem na podłączenie szyberdachu, wystarczy podłączyć zasilanie szyberdachu, a moduł szyb przejmnnie rolę modułu szyberdachu, czy jednak należy zamontować całą wiązkę szyberdachu, wraz z tą częścią, która jest z modułem?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
Jak dobrze pamiętam to moduł szyb przejmuje też rolę sterowania szyberdachem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Silnik: 1.9 AAZ
Witam, podłącze się pod temat. Mam elektryczne szyby z przekaźnikiem 363 i pytanie czy jakbym chciał zmienić ręczny szyberdach na elektryczny to który silniczek szyberdachu lepiej założyć ten nowszy (lewa fotka) czy starszy (prawa fotka) czy nie ma to żadnego znaczenia. Starszy silniczek ma widoczny przekaźnik a na nowszym nic takiego nie widać. Mam możliwość zakupu starszego typu, ale nie wiem czy przekaźnik z szyb nie będzie się gryzł z tym przekaźnikiem w silniczku? Wyprowadzenie do zasilania szyberdachu mam wyprowadzone z wiązki do szyb. Zdjęcia poglądowe z internetu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 90 B3
Musisz sprawdzić jakie masz wycięcie w miejscu na silnik szyberdachu, bo jak widzisz są dwa rodzaje.
Co do podłączenia, to w wiązce od elektrycznych szyb jest pojedyncze złącze z przewodem czerwono niebieskim.
Przekaźnik w silniku starszego typu bierze tylko zasilanie z wiązki od elektrycznych szyb, przekaźniki działają niezależnie.
Nowszy potrzebuje przekaźnika, który jest w dodatkowym gnieździe przekaźnikow.
Co do podłączenia, to w wiązce od elektrycznych szyb jest pojedyncze złącze z przewodem czerwono niebieskim.
Przekaźnik w silniku starszego typu bierze tylko zasilanie z wiązki od elektrycznych szyb, przekaźniki działają niezależnie.
Nowszy potrzebuje przekaźnika, który jest w dodatkowym gnieździe przekaźnikow.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Silnik: 1.9 AAZ
ETKA podaje, że do mojego rocznika szedł ten starszy silniczek więc pewnie zostanę przy nim. Chociaż na pierwszej stronie tego tematu jest napisane, że pasują zamiennie. Co do zasilania to tak jak pisałem, mam wyprowadzony przewód z zieloną kostką na pojedynczy pin, ale dzięki za pomoc