Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Stabilizator przedni B4 - z czego można dopasować?

Wszystko co nie pasuje do w/w kategorii.
ODPOWIEDZ
Chlebowgryzarka
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Stabilizator przedni B4 - z czego można dopasować?

Post autor: Chlebowgryzarka » 10 paź 2025, 16:08

Rozglądam się od dłuższego czasu za jakimś lepszym przednim stabilizatorem do B4. Na standardowym jeździ się dosyć słabo, auto w zakrętach potrafi się nieźle bujnąć, więc potrzebuje czegoś lepszego. Niestety problem jest taki, że żadnych aftermarketowych stabilizatorów nie ma. A z kolei 28mm z RS2 są praktycznie niedostępne (widziałem raz tylko jedną ofertę za granicą, za jakieś kosmiczne pieniądze). Toteż moje pytanie brzmi - idzie dopasować jakieś grubsze stabilizatory z innego pojazdu? Z czegoś podchodzą do B4? Czy jedyne co pozostaje to zostać przy standardowym, albo polować na stab z RS2 za chory pieniądz?

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Re: Stabilizator przedni B4 - z czego można dopasować?

Post autor: Leo » 13 paź 2025, 13:06

dorobic, są firmy, które to dorabiają, to nie są jakoś specjalnie drogie rzeczy. Pytanie tylko po co ...

Chlebowgryzarka
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: Chlebowgryzarka » 13 paź 2025, 19:17

Odpowiedź raczej jest prosta - do szybkiej jazdy. Jak człowiek wjedzie czasem na tor, to jednak fajnie by było jakby auto dobrze się prowadziło. A obecnie, mimo sprężyn -60, amorów bilstein b8 i stabilizatora z S2 na czarnych poli powerflexa przechyły i tak są mordercze, a na tym etapie na którym jestem mam już tylko 2 możliwości poprawy tego aspektu. Gwint, albo jeszcze grubszy stabilizator. I z tych dwóch opcji preferowałbym jednak to drugie. I tak, wiem, 80 B4 to nie jest żadna wyścigówka. Ale szybka jazda wolnym samochodem daje więcej zabawy niż jazda szybkim pojazdem :). Stąd wolę bawić się w modyfikacje 80tki aniżeli kupno nowego auta. A w przyszłości, jak się uda i wleci przykladowo jakieś 2.2t, to dobra zawiecha przyda się jeszcze bardziej.

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 17 paź 2025, 15:51

to zlecić dorobienie. A poza tym, jesli na sprężynach -60 masz jeszcze przechyły to znaczy, że masz źle dobrane sprężyny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl