Witajcie.
Mam problem ze zużytymi jarzmami w przednich hamulcach (tarcze 280/13 mm zaciski Girling Lucas). Mój mechanik powiedział żebym pomyślał o nowych jarzmach, gdyż moje są już bardzo zużyte (duże wżery i wyżłobienia w miejscach osadzenia klocków). Próbowałem znaleźć coś używanego, ale ku memu zaskoczeniu nic nie ma. Są jakieś chińskie zamienniki (wyglądające jak wybrakowane), które bałbym się założyć... Szukałem na allegro olx ebay i.. pustki.
W związku z tym mam pytanie, czy ma ktoś z was w swoich zapasach używane jarzma do odsprzedania lub może wiecie, czy są jakieś inne (może z A4-ki albo passata B5), które będą pasowały do mojego auta? Pomóżcie coś dobrać albo poratujcie częściami ze starych zapasów. Będę wdzięczny za pomoc.
[B4 1Z Avant] Jarzma zacisków przód
- antares2000
- Forum Audi 80

- Imię: Wiesław
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: [B4 1Z Avant] Jarzma zacisków przód
Jak nie znajdziesz pod swoje lite tarcze 280x13 , to szukaj całego zestawu zaciski i jarzma pod wentylowane tarcze 280x22.
Zestaw pasuje zamiennie bez żadnych przeróbek , jedynie tarcze wentylowane są droższe trochę od litych , ale tez i lepiej odprowadzają ciepło.
Zestaw pasuje zamiennie bez żadnych przeróbek , jedynie tarcze wentylowane są droższe trochę od litych , ale tez i lepiej odprowadzają ciepło.