[b4 1z] Wymiana bendiksu
-
_Pab1o_
- Forum Audi 80

- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
[b4 1z] Wymiana bendiksu
Witam, nadeszła chwila wymiany bendiksu. Musze wyciągnąć rozrusznik a nie mam kanału. Wie ktoś jak to najlepiej zrobić bo słaby dostęp jest.
- Krzysiek 84
- Junior Admin

- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Re: [b4 1z] Wymiana bendiksu
Jak nie posiadasz klimatyzacji , to nie jest tak tragicznie.
klucz 16 posiadasz ???
Zdemontuj obudowe filtra powietrza i trzeba bedzie skręcić koła , tylko nie pamiętam już czy do końca w lewo czy w prawo żeby drążek kierowniczy nie przeszkadzał , to odkrecisz jedną śrubę , resztę trzeba pod autem wykręcić.
Tylko klemy z akumulatora ściągnij
klucz 16 posiadasz ???
Zdemontuj obudowe filtra powietrza i trzeba bedzie skręcić koła , tylko nie pamiętam już czy do końca w lewo czy w prawo żeby drążek kierowniczy nie przeszkadzał , to odkrecisz jedną śrubę , resztę trzeba pod autem wykręcić.
Tylko klemy z akumulatora ściągnij
-
_Pab1o_
- Forum Audi 80

- Imię: Paweł
- Nadwozie: Avant
Re: [b4 1z] Wymiana bendiksu
Dzieki, odrazu bym sie spytał bo nie chce zakladac nowego tematu czy przepływomierz moze byc zamontowany w taki sposob? Czy to wpływa jakos na jego prace. Ta klapka w nim jest potrzebna czy moge ja jakos zablokowac żeby się nie obijala bo ja słychać czasami.Krzysiek 84 pisze: ↑06 mar 2026, 17:21Jak nie posiadasz klimatyzacji , to nie jest tak tragicznie.
klucz 16 posiadasz ???
Tylko klemy z akumulatora ściągnij![]()
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.